Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

  • Iatropedia
Μιας πρώτης τάξεως αφορμή φαίνεται πως αποτέλεσε τελικώς η υπόθεση στο νοσοκομείο της Τρίπολης με τη διοικήτρια και τη Χρυσή Αυγή καθώς ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Πότε θα αλλάξει τα πρόσωπα.

Από τη μία η διοικήτρια του Νοσοκομείου της Τρίπολης (εκλογική περιφέρεια του κ.Λυκουρέντζου) απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη λίγα 24ωρα μετά ο Ανδρέας Λυκουρέντζος καταθέτει ρύθμιση στη Βουλή για το διορισμό διοικητών χωρίς προσόντα. Ρύθμιση που αναγκάζεται να αλλάξει μέσα σε μια νύχτα μετά από αντιδράσεις, διαψεύδοντας μάλιστα ότι είχε τέτοια πρόθεση. Είναι σαφές ωστόσο ότι από την αρχική ρύθμιση γίνονταν ξεκάθαρα ανενεργά μέχρι τις 31 Μαρτίου, τα άρθρα εκείνα που προέβλεπαν τα πανεπιστημιακά προσόντα των διοικητών.

Με αφορμή όλο αυτό το σάλο που προκλήθηκε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε πως όχι μόνο δε μειώνει τα προσόντα αλλά ίσα ίσα τα αυξάνει ώστε να προσχωρήσει σε νέες αλλαγές προσώπων, ικανών για να ανταπεξέλθουν στη διοίκηση των νοσοκομείων.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: «Στο διάστημα αυτό θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες να επιλέξουμε τα καλύτερα στελέχη να διοικούν τα Νοσοκομεία, να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις , και ο χρόνος αυτός θα αποδείξει την ειλικρινή βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας».

Οι αλλαγές που θα γίνουν στα πρόσωπα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Μαρτίου κάτι που προβλέπει η σχετική ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα στη Βουλή.

Εξαιτίας αυτού πολλοί διοικητές κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα δεδομένου πως γνωρίζουν ότι θα αποχαιρετήσουν το ΕΣΥ. Κάτι βέβαια που δε συμβάλει στην αποδοτικότητα.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Χρυσή Αυγή «έφαγε» τη Διοικήτρια του νοσοκομείου Τρίπολης! Γιατί απολύθηκε από Λυκουρέντζο

“Όχι οι μπράβοι στα νοσοκομεία”! Εργαζόμενοι Νοσοκομείων κατά Χρυσής Αυγής!

Υποχώρηση Λυκουρέντζου! Άλλαξε ρύθμιση για πρόσληψη διοικητών χωρίς πτυχίο!

Ράβε ξήλωνε οι οργανισμοί των νοσοκομείων! Διορθώνονται λάθη πριν τα λουκέτα στις κλινικές

Πρώτη συνάντηση Λυκουρέντζου με διοικητές νοσοκομείων! Τι ζήτησε…

Πεθαίνουν για ένα κρεβάτι! Χωρίς εντατικές