«Αλλαγή φρουράς» στην ηγεσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο επί 19 συναπτά έτη επιτυχημένης πορείας στο τιμόνι του Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης αποχωρεί από τη θέση του προέδρου και δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. να αναλάβει την προεδρία ο στενότερος συνεργάτης και πολύτιμος φίλος του, Διονύσης Ευγενίδης, ο οποίος είναι γενικός γραμματέας του Συλλόγου εδώ και 16 χρόνια.

Η χθεσινή τιμητική εκδήλωση για τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος πλέον εκπροσωπεί τους φαρμακοποιούς όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά όλης της χώρας από τη θέση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης στο πλαίσιο του 17ου συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point που ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Θεσσαλονίκη.

Καθολική αναγνώριση

Εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βουλευτές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και καθηγητές, συνεργάτες, συνάδελφοι από φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας και φίλοι έδωσαν το «παρών» αναγνωρίζοντας την μακρόχρονη πορεία του και την ανεκτίμητη πολυετή προσφορά του στην προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων των φαρμακοποιών. Όλοι εξήραν την προσωπικότητα του Κυριάκου Θεοδοσιάδη, τον οποίο χαρακτήρισαν μάχιμο, δημιουργικό, δραστήριο, επίμονο, αποφασιστικό και με καθαρή σκέψη.

Όλοι μίλησαν για έναν άνθρωπο με κοινωνικές ευαισθησίες, χωρίς ακρότητες και θεατρινισμούς, ανιδιοτελή, ευπροσήγορο και ευπατρίδη. Ακόμη και οι συνάδελφοί του με τους οποίους δεν έχουν την ίδια ιδεολογία και συχνά διαφώνησαν όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν λόγο για έναν εμπνευσμένο πρόεδρο με τον οποίο τους ενώνουν περισσότερα από όσα τους χωρίζουν και κυρίως η αγάπη τους για το λειτούργημα του φαρμακοποιού.

Τι είπε ο κ. Θεοδοσιάδης

Βαθιά συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα ο απερχόμενος πρόεδρος του ΦΣΘ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο οποίος λύγισε αρκετές φορές στη διάρκεια της ομιλίας του, ειδικά όταν αναφερόταν στη σύζυγό του Ρένα και τον γιο του Κωνσταντίνο, οι οποίοι ήταν και παραμένουν το στήριγμά του.

«Η ιδιότητά μου ως προέδρου του ΠΦΣ απαιτεί πολλές ώρες και ημέρες απουσίας από την Θεσσαλονίκη. Από χαρακτήρα τελειομανής δεν μπορώ να είμαι και εδώ και εκεί. Ούτε θέλω να είμαι μισός πρόεδρος εδώ και μισός εκεί. Αυτό επιβάλλει να παραδώσω την προεδρία του ΦΣΘ και θα κινήσω αύριο (σ.σ. σήμερα) τις διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Αφήνω τη θέση του προέδρου για να ασχοληθώ με τον κλάδο από μία θέση με μεγαλύτερη δυναμική, εμβέλεια, δυνατότητα συμβολής στο συμφέρον του κλάδου.

Ωστόσο, θα παραμείνω στο Δ.Σ. του ΦΣΘ μέχρι να ολοκληρωθεί η τριετία για την οποία με εκλέξατε. Θα είμαι ενεργό μέλος αυτού του Δ.Σ. και θα είμαι δίπλα σας για πάρα πολλούς λόγους, αλλά και για ακόμη έναν: για να στηρίξω το νέο πρόεδρο. Ο διάδοχός μου έχει δύσκολη αποστολή. Όμως έχει την ικανότητα να συνεχίσει και να ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη», τόνισε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Σεβασμός και αναγνώριση

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας, Διονύσης Ευγενίδης τόνισε ότι η απόφαση του Κυριάκου Θεοδοσιάδη να αποχωρήσει από την προεδρία του ΦΣΘ ύστερα από 19 χρόνια που τίμησε τη θέση αυτή, του δημιουργεί ανάμικτα συναισθήματα σεβασμού, εκτίμησης, αναγνώρισης και αγάπης.

Παράλληλα, έκανε λόγο για έναν μαχητικό συνδικαλιστή με όραμα για τους φαρμακοποιούς, ο οποίος έχει τη μοναδική ικανότητα να βλέπει πίσω από τα γεγονότα, επιλύοντας προβλήματα που οι άλλοι ούτε καν φαντάζονται ότι υπάρχουν.

«Η απόφαση του Κυριάκου Θεοδοσιάδη να αποχωρήσει, μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για όλα όσα μας κληροδοτεί και τα οποία κατέστησαν το Σύλλογό μας συμπαγή, ισχυρό, ενωμένο, αγωνιστή και φυσικά πρωτοπόρο. Έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά. Όλοι εμείς που τον διαδεχόμαστε, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε το ίδιο ψηλά τον πήχη και να τον ανεβάσουμε ακόμη ψηλότερα εάν κάτι τέτοιο είναι βεβαίως δυνατό. Η θέλησή μας και η πίστη μας θα νικήσουν», είπε ο κ. Ευγενίδης.