Αλλαγές στην τιμολόγηση των φαρμάκων και την φορολογία των πολυεθνικών!

  • Iatropedia
Θα ευνοήσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, θα αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης στα φάρμακα αλλά θα εξετάσει και γιατί παρουσιάζουν ζημία οι πολυεθνικές φαρμακευτικές...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουρουμπλής είναι σαφής στις δηλώσεις του των τελευταίων ημερών: «Θα επαναφέρουμε τη διάταξη με την οποία προβλέπεται το ποσοστό του κέρδους από το χονδρεμπόριο φαρμάκων, που είναι 4,9%, θα πηγαίνει κατευθείαν στο ΕΟΠΥΥ».

Επίσης, συνεργάτες του νέου υπουργού υγείας επεργάζονται νέο φορολογικό καθεστώς των φαρμάκων των πολυεθνικών εταιρειών με τον υπουργό να δηλώνει ότι «ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις και με τις δύο ενώσεις των φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ και ΣΦΕΕ). Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα αλλάξει όλο το μοντέλο της φαρμακευτικής πολιτικής. Θα στηρίξουμε την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα. Επίσης και το κράτος διά των φορέων του – όπως είναι το ΙΦΕΤ και η φαρμακοβιομηχανία του υπουργείου Άμυνας- θα παράγει κάποια φάρμακα».

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξετάζει επίσης την πιθανότητα ενοποίηση όλων των δομών του ΕΣΥ με τους Δήμους, ώστε να δημιουργηθεί ένα Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την αύξηση των ΥΠΕ από 7 σε 12 αλλά και την τροποποίηση του Συμφώνου Αντόρ-Λυκουρέντζου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''