Αλλαγές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και τα χειρουργεία των νοσοκομείων

  • Iatropedia
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προανήγγειλε αλλαγές στα ΤΕΠ και “διαφανή λίστα χειρουργείων”με ενίσχυση των δομών με προσωπικό και άμεση εξόφληση υπερωριών και εφημεριών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι τα ΤΕΠ θα στελεχωθούν ως αυτόνομα τμήματα σε κάθε νοσοκομείο ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν ως πρώτη γραμμή άμυνας του συστήματος, μόνο για τα επείγοντα περιστατικά”.

Έτσι, θα περιοριστεί ο “πελατειακός” μηχανισμός, σύμφωνα με τον οποίο, τακτικά περιστατικά “βαπτίζονται” επείγοντα και προσέρχονται με προσυνεννόηση στην εφημερία των νοσοκομείων.

Επίσης, θα υπάρξει «διαφανής λίστα χειρουργείων», στην οποία δεν θα εμπλέκεται ο χειρουργός και δεν θα μπορεί να την παρακάμψει. Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, όταν ο ασθενής γνωρίζει πότε θα χειρουργηθεί με βάση τη σοβαρότητα της κατάστασής του και ότι η ημερομηνία δεν αλλάζει, δεν θα μπει στη διαδικασία να δώσει φακελάκι.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του συστήματος των εφημεριών των νοσοκομείων.