Αλλαγές εξπρές στους διοικητές των νοσοκομείων! Τι θα αλλάξει στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Πρόσωπα, συμβάσεις, προμήθειες αλλά και δαπάνες αναμένεται να αλλάξει άμεσα ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Από κόσκινο θα περάσει τις επόμενες ημέρες όλες τι προμήθειες των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων ο νέος υπουργός Υγείας ενώ στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξει και τους διοικητές που δε θεωρούνται αποδοτικοί.

Τι σημαίνει δεν είναι αποδοτικοί; Όσοι δηλαδή δεν τήρησαν κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς και εμφανίζουν να έχουν κάνει αγορές και έξοδα πάνω από τα προβλεπόμενα.

Άλλωστε με βάση και τις οδηγίες της τρόικας το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ψαλιδιστούν άλλα 300 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του ΕΣΥ πράγμα εξαιρετικά δύσκολο δεδομένου ότι τα περισσότερα νοσοκομεία ήδη υπολειτουργούν καθώς δε διαθέτουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για να λειτουργήσουν.

Έτσι όσοι κριθούν ότι δεν πληρούν τις προυποθέσεις θα δούνε την πόρτα εξόδου. Ο υπουργός Υγείας μιλά για αλλαγές τις επόμενες 15 μέρες στις διοικήσεις των νοσοκομείων στο Έθνος της Κυριακής. Άλλωστε η λίστα με τα νέα πρόσωπα είναι ήδη έτοιμη από την περίοδο του Ανδρέα Λυκουρέντζου. Αλλαγές ωστόσο θα υπάρξουν καθώς αναμένεται να μπει και η …πινελιά του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς αναμένεται και εκείνος να διαλέξει ορισμένα από τα πρόσωπα.

Εξάλλου από τη λίστα των ονομάτων των νέων διοικητών έχουν ήδη αφαιρεθεί τα ονόματα που είχαν δοθεί από τη ΔΗΜΑΡ πριν τον ανασχηματισμό και οι θέσεις αυτές είχαν μείνει κενές.