Αλαλούμ με τις νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΕΝΙ– ΕΟΠΥΥ αμφισβητεί τα περί "διαδικασίας διαπραγμάτευσης με όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους παρόχους Υγείας" και ρίχνει το γάντι στον πρόεδρο του Οργανισμού.

Μεταξύ ποιών και πότε γίνεται η διαπραγμάτευση για την επίτευξη συμφωνιών για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς; Αναρωτιούνται από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και ζητούν από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει…

«Την τελευταία φορά που ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ισχυρίστηκε στην δημόσια ελληνική τηλεόραση ότι οι οδηγίες που τότε εξέδωσε, προέκυψαν μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, διαψεύστηκε από ανακοίνωση του ΠΙΣ, με την οποία καλούσε τον κ. Μπερσίμη να τις αποσύρει», στηλιτεύει το προεδρείο της Ένωσης.

Συμβούλιο της Επικρατείας

Οι γιατροί τονίζουν ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχε ήδη μια καταδίκη από το Συμβούλιο της Επικρατείας για μονομερείς ενέργειες έναντι των συμβασιούχων. Και σε ό,τι αφορά την Επιτροπής Διαπραγμάτευσης από τον Φεβρουάριο 2016, το προεδρείο της Ένωσης αναφέρει ότι μεταξύ των μελών της δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός παρά ένα μόνο αναπληρωματικό μέλος, καθηγήτρια Ιατρικής!

Διαβάστε τι αναφέρει στο iatropedia η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου:

«Μας προξενεί μεγάλη εντύπωση η δημόσια αναφορά σε ανύπαρκτες διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Υπάρχουν παρά πολλά ανοιχτά και ακανθώδη ζητήματα που αφορούν τους ιατρούς όσον αφορά το πλαίσιο επισκέψεων, το ωράριο εργασίας, τον τρόπο αμοιβής, την παρεμβατικότητα του Οργανισμού στον τρόπο λειτουργίας των ιατρείων και άσκησης της ιατρικής, το απαράδεκτο clawback, τις ασάφειες στο πλαίσιο λειτουργίας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές καθώς και άλλα ζητήματα τεχνικής φύσεως, που πρέπει να αναλυθούν διεξοδικά προς όφελος της αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους. Όλα αυτά τα θέματα δεν μπορούν να προσεγγιστούν σωστά με μονομερείς αποφάσεις «κεκλεισμένων των θυρών».