Ακτινοθεραπείες μετ΄εμποδίων και στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας

  • Iatropedia
Συγκλονίζει καταγγελία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην οποία αναφέρεται ότι στο Πανεπιστμιακό Νοσοκομείο της πόλης λειτουργεί μόνο ένα από τα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αλλά κι αυτό με προβλήματα καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ανακοίνωση «σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται σε πολλούς καρκινοπαθείς που έκαναν εγχείρηση και χρειάζονται ακτινοθεραπεία, λόγω των πεπαλαιωμένων 2 μηχανημάτων ακτινοθεραπείας που υπάρχουν στο ΠΠΝΛ, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί μόνο το ένα και αυτό όχι πάντα καθώς επίσης και από τις ελλείψεις σε προσωπικό».

Όπως είναι φυσικό η λίστα με τους καρκινοπαθείς που χρειάζονται θεραπεία μακραίνει συνεχώς και πολλοί εξ αυτών αναγκάζονται να μεταβούν στην Θεσσαλονίκη λη την Αθήνα για να κάνουν την απαραίτητη για την επιβίωσή τους θεραπεία πληρώνονατς τεράστια ποσά από την τσέπη τους.

Και ηα νακοίνωση καταλήγει ότι «το ΕΚΝΛ, αξιώνει από το υπουργείο Υγείας, την 5η ΥΠΕ και την διοίκηση του ΠΠΝΛ,, την άμεση αντικατάσταση των 2 πεπαλαιωμένων ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων στο ΠΠΝΛ και την κάλυψη όλων των ελλείψεων με προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού».