«Άκου το Σώμα σου»: Καθοδήγηση ασθενών και πρωτοβάθμια φροντίδα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών, αλλά και την ορθή καθοδήγηση των ασθενών, μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Novartis Hellas, συνεχίζουν την εκστρατεία «'Ακου το Σώμα Σου».

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δυο πυλώνες με τον πρώτο πυλώνα να αφορά στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια, που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ), υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ασθένειες που ταλαιπωρούν καθημερινά ανθρώπους κάθε ηλικίας, που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για μία σειρά από σημαντικές χρόνιες ασθένειες, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η καρδιακή ανεπάρκεια, η ψωρίαση, η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, η αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα κ.α. μέσα στον χώρο του φαρμακείου, όπου θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό, με την πολύτιμη συνεργασία του φαρμακοποιού.