Aιμορροΐδες; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!

  • Iatropedia
Οι αιμοροίδες είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας στους τρεις ανθρώπους. Οι αιτίες εμφάνισής τους είναι πολλές, κυριότερες θεωρούνται η καθιστική ζωή, η δυσκοιλιότητα, η κακή και πρόχειρη διατροφή, η αυξημένη ενδοκοιλιακή πίεση όπως στην εγκυμοσύνη και στην παχυσαρκία.

Πώς μπορεί να προληφθούν οι αιμορροΐδες;

Ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη των αιμορροΐδων είναι η αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

Ακολουθείστε τη μεσογειακή δίαιτα που περιέχει με πολλές ίνες φυτικές ίνες, δημητριακά ολικής άλεσης, λαχαvικά.και φρούτα και μεγάλες ποσότητες νερού βοήθα στο να μειώσει τη δυσκοιλιότητα και το τέντωμα.

Ασκηθείτε Η γυμναστική βοηθά να παραμείνετε δραστήριοι για να μειωθεί η πίεση στις φλέβες, που μπορεί να συμβεί με μεγάλες περιόδους όρθια ή καθιστή στάση, και να βοηθήσει στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Αποφύγετε μεγάλα χρονικά διαστήματα σε όρθια ή καθιστή.

Ακολουθείστε τους κανόνες υγιεινής

Να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα.

Αποφύγετε το χαρτί υγείας, με αρώματα ή χρώματα.

Προσπαθήστε να μην ξύνετε την περιοχή.

Μην κάνετε μπάνιο με καυτό νερό αλλά με χλιαρό.

Εφαρμόστε πάγο αρκετές φορές την ημέρα για 10 λεπτά κάθε φορά όταν ο πόνος είναι έντονος.

Για την αντιμτώπιση τους υπάρχει και η φαρμακευτική αγωγή με χάπια, υπόθετα και αλοιφές. Εάν η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπισθεί με αυτές τις οδηγίες ίσως θα χρειαστεί να γίνει κάποια θεραπευτική επέμβαση.


Η χειρουργική αντιμετώπιση είναι κατάλληλη και αποτελεσματική στα προχωρημένα στάδια της νόσου.

Μάλιστα χρησιμοποιείτε το laser που δημιουργεί μικρότερο τραύμα, λιγότερο χρόνο επέμβασης και άμεση επιστροφή του ασθενή στο σπίτι χωρίς επιπλοκές.

πηγή:http://www.newhealthguide.org