Άγριο παρασκήνιο για τον πρόεδρο του ΙΣΑ! Οι συμμαχίες και τα προγνωστικά

  • Iatropedia
Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε ...κάθε επίπεδο είναι σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα καθώς οι εκλογές για τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας θα πρέπει να βγάλουν και πρόεδρο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μυστικές συναντήσεις, αβρότητες, άνωθεν …τηλεφωνήματα και υποσχέσεις κάθε λογής είναι τα χαρακτηριστικά του σκηνικού μεταξύ των γιατρών τα τελευταία 24ωρα μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του ΙΣΑ.

Μπορεί οι παρατάξεις να πανηγύρισαν όλες για το εκλογικό αποτέλεσμα, καμία όμως δεν έφερε αυτοδυναμία ώστε να μπορεί να σχηματισθεί σε σώμα ο ΙΣΑ.

Πάντως αμέσως μετά την καταμέτρηση των σταυρών ανά υποψήφιο που ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται παρουσία πρωτοδίκη, θα πρέπει να συνεδριάσει το νέο ΔΣ για να αναδείξει πρόεδρο.

Εκτιμάται πάντως ότι η καταμέτρηση θα διαρκέσει κοντά στις δύο εβδομάδες ενώ αμέσως μετά θα αποσταλούν τα στοιχεία στην Περιφέρεια για έγκριση. Μόλις δοθεί η έγκριση θα πρέπει εντός 8 ημέρων, με βάση το νόμο, ο ΙΣΑ να συγκροτηθεί σε σώμα. Τα 17 νέα μέλη του ΔΣ θα πρέπει να ψηφίσουν για να ορίσουν τον νέο ισχυρό πρόσωπο που θα εκπροσωπεί τους περίπου 26.000 γιατρούς που είναι μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.

Και εδώ φαίνεται πως είναι το πρόβλημα.

Ούτε η παράταξη του Γιώργου Πατούλη που έκοψε πρώτη το νήμα στις εκλογές δεν κατορθώνει να βγάλει μόνη της πρόεδρο καθώς οι 6 έδρες που διαθέτει δεν επαρκούν. Χρειάζονται 9 ψήφοι για να βγει νέος πρόεδρος.

Εξαιτίας αυτού του προσκόμματος της έλλειψης αυτοδυναμίας, οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις δίνουν και παίρνουν για το ποια παράταξη θα δώσει το πράσινο φως σε ποιον.

Με βάση τα αποτελέσματα, 6 έδρες διαθέτει η παράταξη Πατούλη. Τρεις έδρες έχει η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ (Μπασκόζος-Ψυχάρης), 2 έδρες η Παράταξη του Γ.Ελευθερίου ενώ από μία όλες οι άλλες παρατάξεις που πήραν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων.

Και το ζήτημα είναι πως ίσως για πρώτη φορά παίζει το σενάριο πρόεδρος στον μεγαλύτερο ιατρικό σύλλογο της χώρας να είναι άνθρωπος που α προέρχεται από την Αριστερά καθώς οι περισσότερες μικρότερες παρατάξεις που έχουν εξασφαλίσει από μία έδρα, προέρχονται κυρίως από την Αριστερά και δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο…εμπιστοσύνης σε γαλάζιο εκπρόσωπο γιατρό.

Και το ζήτημα είναι πως τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν με όλους προκειμένου να βρουν τις απαραίτητες συμμαχίες. Και η δεύτερη παράταξη αυτή που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τον γαλάζιο Γ.Πατούλη.

Άγνωστη παραμένει η στάση του Γ.Ελευθερίου καθώς πηγές αναφέρουν πως στην…υπόθεση “πρόεδρος στο ΙΣΑ” ενεπλάκησαν και τα κόμματα που τηλεφωνούν στους εκλεγμένους για να επέλθει η …ομόνοια μεταξύ των γαλάζιων συνδικαλιστών.

Όπως και να χει εντός μίας εβδομάδας ο ΙΣΑ θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί σε σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις θέσεις τους για την άσκηση προσομοίωσης στο Αμ.Φλέμινγκ! Οι ελλείψεις προσωπικού και τα μέτρα για τον Έμπολα

Έρχονται διορθώσεις τιμών στα φάρμακα! Ποια ακριβαίνουν και ποια παίρνουν τιμές

Προειδοποίηση υπ.Υγείας: Μην τρώτε άγρια μανιτάρια! Κίνδυνος δηλητηρίασης

Ο Έμπολα φέρνει προσλήψεις! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης