«Αγρίεψαν» οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Εξώδικο στην διοίκηση για την εταιρία φύλαξης του Κέντρου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Άνδρες εταιρίας φύλαξης τους εμπόδισαν να εισέλθουν στον χώρο εργασίας τους με το αιτιολογικό ότι εντός συνεδριάζει το ΔΣ του Κέντρου. Παρόλα αυτά, υπήρξαν ένορκες καταθέσεις ότι δεν συνέβαινε αυτό. Και αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το "ποτήρι" για τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ που έχουν επανειλημμένως ζητήσει από την διοίκηση να δώσει στην δημοσιότητα τις διαγωνιστικές διαδικασίες και την σύμβαση που έχει υπογραφεί με την συγκεκριμένη εταιρία!

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν πολλά παράπονα από την διοίκηση του Κέντρου τα οποία μάλιστα εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου τους μιλώντας αποκλειστικά στο Iatropedia την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε εδώ τη διαδικτυακή συνέντευξη.

Αλλά μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητά του αυτό με την «αδιαφανή», όπως λένε, παρουσία ανδρών ασφαλείας στο κεντρικό κτήριο της υπηρεσίας στο Μαρούσι.

Με την απαγόρευση εισόδου σε εργαζόμενους του Κέντρου την περασμένη Παρασκευή, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα με αποτέλεσμα τα μέλη του ΣΕΚΕΕΛ να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στην διοίκηση του Κέντρου.

Διαβάστε παρακάτω το εξώδικο:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (ΣΕΚΕΕΛ)

ΚΑΤΑ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Μαρούσι, 9 Απριλίου 2017

ΕΠΕΙΔΗ:

1.      Το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.   έχει ήδη καταγγείλει  από χθες 8 Απριλίου 2017 ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών και στην Άμεση Δράση  το γεγονός ότι η αδιαφανής  εταιρεία φύλαξης  – που λειτουργεί με ευθύνη της παρούσας  Διοίκησης και  αποζημιώνεται με τεράστια ποσά  –  κατόπιν προφορικής εντολής του Προέδρου κ. Ρόζενμπεργκ διά του νομικού του συμβούλου  απαγόρευσε την είσοδο Εργαζομένου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ  το πρωί της ίδιας ημέρας,  με την ψευδή αιτιολογία ότι  πραγματοποιείται συνεδρίαση του Δ.Σ του Οργανισμού, προκειμένου να αποκρύψει ποια άτομα βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον Οργανισμό, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν και εν τέλει πιθανές αξιόποινες πράξεις αυτών.  (Οι ψευδείς ισχυρισμοί περί συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού που επικαλέστηκαν οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας  συνομολογήθηκαν στην συνέχεια   από τους ίδιους και ενώπιον των αστυνομικών αρχών.)

2.      Η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο  περί του ελέγχου της νομιμότητας αυτής καθώς και των πράξεών της  εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία  λειτουργίας του (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σφραγίδες, έγγραφα υπηρεσιακά,, μητρώα  κ.α) καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει συνεχή ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Οργανισμού, τηρεί το σύνολο των κλειδιών των γραφείων και των χώρων των αρχείων σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

3.       Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Διοίκηση να λάβουν οι Εργαζόμενοι γνώση  των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με τις  διαγωνιστικές διαδικασίες, τις συμβάσεις και το ύψος των συμβάσεων αυτών (μετά την υπαγωγή του ΚΕΕΛΠΝΟ στο ν. περί δημοσίου λογιστικού), προκειμένου να «αιτιολογήσει» η Διοίκηση  την τρέχουσα και εξαιρετικά κοστοβόρα «εργολαβία», της  φύλαξης του Οργανισμού.

4.      Το Σωματείο Εργαζομένων έχει  καταγγείλει το γεγονός   ότι την στιγμή που τα προγράμματα Δημόσιας Υγείας του Οργανισμού και οι σχετικές υπηρεσίες αυτού καταρρέουν ελλείψει χρηματοδότησης από την Διοίκηση, την στιγμή που το σύνολο των Εργαζομένων βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, καθώς δεν του καταβάλλονται νόμιμες και δεδουλευμένες αποζημιώσεις, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του Οργανισμού προβαίνει σε δέσμευση δαπάνης χρηματικού ποσού 700.000,00 ευρώ για  υπηρεσίες φύλαξης για το χρονικό διάστημα δύο μηνών!!!

5.      Το Σωματείο Εργαζομένων έχει τονίσει ότι είναι αδιανόητο το γεγονός ότι τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερον μετακλητοί Ειδικοί Σύμβουλοι   αλλά και Σύμβουλοι με ανάθεση έργου από το ΔΣ όχι απλά και απολύτως αυθαίρετα υποκαθιστούν τις υπηρεσίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αλλά “υπαγορεύουν” ακόμη και το περιεχόμενο υπηρεσιακών έγγραφων- (σσ έγγραφα που άπτονται ακόμα και ερωτημάτων ελεγκτικών αρχών του Κράτους)-, τα οποία εν τέλει υπογράφουν οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ υπό ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και περιβάλλοντα.

6.      Το Σωματείο Εργαζομένων έχει διαμαρτυρηθεί  εντόνως στην Διοίκηση αναφορικά με τιθέμενες από αυτήν  ανεδαφικές ανελαστικές προθεσμίες λίγων ημερών έως και λίγων ωρών και δη για θέματα εξαιρετικά σοβαρά, για τα οποία, τυχόν πλημμελής υπηρεσιακή απάντηση εγκυμονεί κινδύνους για το υπηρεσιακό αλλά και προσωπικό μέλλον των υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..

7.      Το Σωματείο Εργαζομένων έχει καταγγείλει την άσκηση ψυχολογικής βίας από την Διοίκηση στους υπαλλήλους, ως περιγράφεται ανωτέρω, η οποία  όχι απλά συνεχίζει και  εντείνεται (νέες αναφορές υπαλλήλων) αλλά αλλάζει μορφή φτάνοντας στο σημείο  1) να μετακινείτε προσωπικό χωρίς να τηρούνται τα νόμιμα και 2) να εξαναγκάζετε υπαλλήλους να συντάσσουν έγγραφα με περιεχόμενο που εσείς και οι σύμβουλοί σας τους υπαγορεύετε εξυπηρετώντας  σκοπιμότητες που καμία σχέση δεν έχουν προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.

Επειδή για όλα τα παραπάνω θέματα έχει αρνηθεί κατ’ επανάληψη η Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο να δώσει απαντήσεις και να παύσει την παράνομη συμπεριφορά της  ως οφείλει

Με την παρούσα Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία, σας γνωρίζουμε ότι το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ΗΔΗ κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη εκ του νόμου ενέργεια (άσκηση ένδικων μέσων) προκειμένου να διαφυλάξει ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και το προσωπικό μέλλον ενός εκάστου υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.