Αγριεμένη τρόικα για διαθεσιμότητες! Πόσοι θα μετακινηθούν στην Υγεία

  • Iatropedia
Έντονες πιέσεις να προχωρήσει άμεσα το θέμα της διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων ασκεί η τρόικα που κατέφθασε αγριεμένη στη χώρα μας. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων που θα μπει στον πάγο, θα προέρχεται από το χώρο της Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι τέλη Νοεμβρίου καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ετοιμάζει ήδη τις λίστες με όσους θα μετακινηθούν σε άλλες θέσεις με τη συνεργασία των Περιφερειαρχών Υγείας. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν οι αλλαγές σε δομές υγείας και νοσοκομεία ώστε να ανασυγκροτηθεί το σύστημα. Οι πρώτες λίστες έπεσαν ήδη στο τραπέζι αν και όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει προ πολλού αποφασίσει ποια νοσοκομεία θα αλλάξουν χαρακτήρα και θα συγχωνευθούν όπως αντίστοιχα και μικρές μονάδες Υγείας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως φαίνεται είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει τις επιταγές της τρόικα, η οποία πιέζει για μετακινήσεις εξπρές 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Σχεδόν τα 11.000 αναμένεται να προέρχονται από το χώρο της υγείας καθώς έως το τέλος Νοεμβρίου θα έχουν βγει οι λίστες με τους εργαζόμενους που θα αλλάξουν συνθήκες εργασίας, όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας.

Ειδικότερα περίπου 900 άτομα θα προέρχονται από τα νοσοκομεία της περιφέρειας τα οποία θα αναγκαστούν να αλλάξουν μονάδα υγείας, όχι όμως και Νομό όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπου θα στηθεί με τη βοήθεια της Task Force ένα νέο σύστημα, θα μπουν στη σκακιέρα των μετακινήσεων κοντά στα 10.000 άτομα που θα κληθούν να καλύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που θα επιλεγούν να μπουν στον πάγο έως το τέλος του χρόνου, θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός συστήματος για μικρό χρονικό διάστημα ώστε να μην χρειασθεί στη διάρκεια αυτή να κλείσει κάποια μονάδα, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαρώνουν την ελληνική Υγεία οι Τούρκοι! Αγοράζουν νοσοκομεία, πλωτά ιατρεία, ζητούν γιατρούς

ΕΟΠΥΥ: Μόνο με ρευστό από σήμερα νοσηλεία στον ιδιωτικό τομέα!

Και αυτήν την εβδομάδα χωρίς δωρεάν φυσικοθεραπείες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ!

ΕΟΠΥΥ: Τέλος δωρεάν νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές! Οι εντολές Σαμαρά, η σύσκεψη και οι απειλές