Αγωνία για τους ελέγχους και την πληρωμή clawback από τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Επιστολή απέστειλε τα μεσάνυχτα η Πανελλήνια Ένωση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας - ΕΟΠΥΥ προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εκφράζοντας την ανησυχία και την αγωνία των μελών της σχετικά με την ολοκλήρωση των ελέγχων προς τους παρόχους υγείας αλλά και τον συμψηφισμό χρεών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες του ΕΟΠΥΥ ώστε να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ; Οι κλινικάρχες έχουν μια άποψη και οι ιδιοκτήτες πρωτοβάθμιων μονάδων άλλη, και δικαίως καθώς δεν πρόκειται για ίδιο τύπο παροχής προς τον ΕΟΠΥΥ.

Οι πάροχοι αγωνιούν τόσο για την ολοκλήρωση των ελέγχων όσο και για τον συμψηφισμό όσων χρωστούν με όσα τους χρωστούν!

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση:

Προς: ΕΟΠΥΥ

Υπ’ όψιν Προέδρου Δ.Σ

Κοιν: ΠΙΣ

Ιατρικούς Συλλόγους

Επαγγελματικές Ενώσεις και Ομοσπονδίες

Πρόεδρο Επιτροπής Βέλτιστης Πρακτικής

Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες

Θέμα: Ενέργειες ΕΟΠΥΥ μετά το πέρας ελέγχου των ΙΕΕ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μετά τον έλεγχο από τις Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρείες (ΙΕΕ) της ανοικτής περίθαλψης έχουν σταλεί από αυτές το πόρισμα ελέγχου και προς τα μέλη μας αλλά και προς εσάς που αφορούν σε στατιστικό έλεγχο μέσω του οποίου λαμβάνοντας παραδοχές που δεν γνωρίζουμε γίνονται προτάσεις για πιθανές περικοπές. Πληροφορηθήκαμε ότι αυτό αφορά πρόταση των ΙΕΕ που δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή αφού δεν είναι ο ιατρικός έλεγχος, όπως και σε επιστολή μας έχουμε αναφέρει. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν από τον ΕΟΠΥΥ για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για όλους τους παρόχους υγείας και να προχωρήσει ο συμψηφισμός και απόδοση ανάλογα οφειλομένων.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας

Μετά τιμής

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φ.Ν.ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΟΥΣΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ