Αγωνία για τις μεταγγίσεις αίματος.Μοριακός έλεγχος τέλος

  • Iatropedia
Κραυγή αγωνίας για τις μεταγγίσεις αίματος. Σε δύο ημέρες λήγει ο έλεγχος του αίματος με τη μοριακή τεχνική και οι Διευθυντές των Τμημάτων Αιμοδοσίας όλων των νοσοκομείων της χώρας αγωνιούν για τις μεταγγίσεις που θα γίνουν από εκείνη την ημέρα και μετά. Όπως υποστηρίζουν αν δεν γίνεται έλεγχος του αίματος που θα διατίθεται για μεταγγίσεις υπάρχει η πιθανότητα να μολυνθούν με τους ιούς της ηπατίτιδας Β και C αλλά και τον ιό HIV όλοι οι μεταγγιζόμενοι ασθενείς .

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία, από το τέλος του 2012 που ανακοινώθηκε η προκήρυξη για τον νέο διαγωνισμό που αφορά τον έλεγχο του αίματος με τον μοριακό έλεγχο, έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμη η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας δεν έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες του νέου διαγωνισμού, ώστε μετά την 25η Αυγούστου 2013, που λήγει ο προηγούμενος διαγωνισμός, να συνεχιστεί ομαλά ο έλεγχος του αίματος με τη μοριακή τεχνική στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου που υπάρχουν στη χώρα.

Οι διαδικασίες προχωράνε με απαράδεκτα αργούς ρυθμούς για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία.

Και τώρα, λίγο πριν τη λήξη του προηγούμενου διαγωνισμού, η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας παραδέχεται ότι αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα έχει υπογράψει τη νέα σύμβαση με την εταιρεία ή τις εταιρείες που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό περίπου στο τέλος Νοεμβρίου 2013.

«Η απειλή κατά της ζωής των πολιτών της χώρας από τη διακοπή του ελέγχου του αίματος με τη μοριακή τεχνική είναι άμεση και δεν έχουμε άλλα περιθώρια υπομονής και ανοχής επισημαίνει η Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αριθμός των εργαζομένων που μετακινείται ανά νοσοκομείο

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 1618 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

Σε 24 ωρη βάση θα εφημερεύουν τα νοσοκομεία από σήμερα.Όλες οι αλλαγές

Νέα μέτρα αναμένεται να ζητήσει η τρόικα από τον Άδωνι στο ραντεβού του Σεπτεμβρίου