ΑγκαλιάΖΩ: Επιτυχής η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα

  • Iatropedia
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, αναφορικά με την ενημέρωση του κοινού σχετικά με σημαντικές πληροφορίες και αλήθειες γύρω από τους κινδύνους του καρκίνου του δέρματος, τις αιτίες του μελανώματος και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Η δράση υλοποιήθηκε σε σε πέντε δήμους της Αττικής από τις 27 Μαΐου και πιο συγκεκριμένα στους Δήμους Περιστερίου, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Ρέντη, Αμαρουσίου και Αγκιστρίου, ενώ επελέγησαν και δύο δημοφιλή νησιά, η Αίγινα (3 και 4 Ιουλίου) και η Σαλαμίνα (10 και 11 Ιουλίου).

Η δράση περιελάμβανε ανά περιπτώσεις ενημερωτική ημερίδα με ομιλίες από διακεκριμένους ιατρούς δερματολόγους με θέμα «Καρκίνος του Δέρματος και Μελάνωμα: Πρόληψη και Θεραπεία» και εξέταση του κοινού από ιατρούς δερματολόγους.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξετάστηκαν 330 άτομα, εκ των οποίων τα 16 παραπέμφθηκαν για χαρτογράφηση σπίλων και άλλα 16 άτομα για αφαίρεση. Επίσης, επί 3 Σαββατοκύριακα του Ιουλίου διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε ταξιδιώτες όλων των προορισμών στο λιμάνι του Πειραιά.

Η καμπάνια υλοποιήθηκε με τη επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μελανώματος και με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Bristol – Myers Squibb και Leo Pharmaceuticals.