Αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα; Ο αν. υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης το διαψεύδει

  • Iatropedia
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, με τους φαρμακοποιούς να απεύχονται μια τέτοια εξέλιξη. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκηςστην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα «Παραπολιτικά Fm 90,1»δεν θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Παρόλα αυτά αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όταν το περασμένο φθινόπωρο υπήρξε αυτή η σκέψη από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κλάδος είχε σθεναρά αντισταθεί στο ενδεχόμενο έχοντας στον πλευρό του την φαρμακοβιομηχανία και τους ασθενείς. Τότε μάλιστα αναφερόμενοι στο θέμα είχαν χαρακτηρίσει «ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας» την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα.

Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί στήριξαν την νέα κυβέρνηση στις εκλογές ελπίζοντας σε πιο δίκαια μέτρα για τον κλάδο τους και ότι μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 10% από το 6% που βρίσκεται τώρα, εικάζουν ότι θα οδηγήσει και σε αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων. Σίγουρα όμως θα τους φέρει ακι σε αντιπαράθεση με αυτούς που στήριξαν…

Να πούμε ότι στο 6% είναι ο ΦΠΑ μόνο σε Ολλανδία και Πορτογαλία ενώ οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έχουν χαμηλότερο με την Σουηδία να έχει μηδενικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''