Αυτό το έπαθλο ποιος θα το πάρει; Έρχεται το βραβείο για την καλύτερη ιδέα Υγείας

  • Iatropedia
Πάνω από 60 υποψήφιοι! Οι τελικές θέσεις μόνο τρεις. Ποιος θα βρεθεί ανάμεσα στους τρεις τυχερούς που θα κερδίσουν ένα οικονομικό έπαθλο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την καλύτερη ιδέα Υγείας;

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί για τη δεύτερη φάση του μεγαλύτερου διαγωνισμού στον τομέα της Υγείας, μέσω του οποίου θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν οι καλύτερες και καινοτόμες ιδέες νέων επιστημόνων στη χώρα μας. Ιδέες που μπορεί να γίνουν πράξη καθώς θα χρηματοδοτηθούν από το ΣΦΕΕ για να παραχθούν μέσα στα εργαστήρια και στη συνέχεια να δοθούν προς αξιοποίηση για την αντιμετώπιση ασθενειών ή προληπτικών προγραμμάτων.

Νέοι επιστήμονες από όλη τη χώρα εδώ και καιρό έχουν μπει στη μάχη του διαγωνισμού καθώς στις 15 Νοεμβρίου είναι η τελικά η επιλογή και η αντίστοιχη βράβευση.

Και οι εμπνεύσεις ουκ ολίγες. Οι επιστήμονες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό (ΣΦΕΕ innovation project) και διεκδικούν το οικονομικό έπαθλο αλλά και την οικονομική στήριξη στη συνέχεια, έχουν εφεύρει απίστευτες «συνταγές» που στο μέλλον θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα βασικό βήμα για την καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τις προτάσεις, οι περισσότερες εστιάζουν φέτος στην …χάι-τεκ διάγνωση, στην τηλεϊατρική καθώς και στην πρόληψη.

Το ερευνητικό έργο σε αριθμούς

Σε αριθμούς, η πλειονότητα των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0 αφορούσαν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη υπηρεσιών τηλεϊατρικής (27%) σημειώνοντας σημαντική αύξηση από τα περσινά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο το 6% των συμμετοχών αφορούσαν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των υπόλοιπων συμμετοχών αφορούσαν σε Προγνωστικά και Διαγνωστικά Εργαλεία (24%), Νέες θεραπευτικές ουσίες (9%), Βιοτεχνολογία (9%) καθώς και Αναγεννητική Ιατρική (8%), αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή των εξελίξεων στο χώρο της Υγείας και εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη τεχνολογιών και καινοτόμων λύσεων με γνώμονα την ανταποδοτικότητα τους για το σύστημα Υγείας, ως μέσο εξοικονόμησης πόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπαίνει λουκέτο στο Αμ.Φλέμινγκ; Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι

Χωρίς ακτινοθεραπείες οι καρκινοπαθείς στο Αττικόν; Τι καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο

Ρευστό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Έμπολα! Πόσα δίνει για έρευνα

Λουράντος κατά πάντων: Τι είπε για Βορίδη, ελλείψεις και Έμπoλα