Αυτί του κολυμβητή: Ποια είναι τα σημάδια sos

  • Iatropedia
Το αυτί του κολυμβητή είναι από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους το καλοκαίρι. Η νόσος αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής, διάτρηση τυμπάνου, μηνιγγίτιδα και άλλα.

Τα ύποπτα συμπτώματα

Πόνος στα αυτιά

Ρινική συμφόρηση

Ευερεθιστότητα

Δυσκολία στην ακοή

Η κυριότερη αιτία της πάθησης αυτής είναι η υπερβολική έκθεση νερό το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα νερού μέσα στο νερό και έτσι να βακτήρια να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος.

Η διάγνωση της ωτίτιδας στηρίζεται σε εξέταση (με ωτοσκόπιο) του τυμπάνου από το γιατρό. Σε σοβαρές περιπτώσεις και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για βακτηριακή λοίμωξη ή όχι απαιτείται η διενέργεια μιας μικρής τομής στο τύμπανο, έτσι ώστε να ληφθεί δείγμα υγρού και να ακολουθήσει στη συνέχεια καλλιέργειά του στο εργαστήριο.

Τι να κάνετε

Για την αντιμετώπιση του πόνου συνιστάται η λήψη κάποιου αναλγητικού ή ο γιατρός σας να σας συνταγογραφήσει σταγόνες. Σε περίπτωση βακτηριακής λοίμωξης ο ειδικός γιατρός ίσως χορηγήσει αντιβιοτικά.

Για να νικήσετε τον πόνο

Βάλτε ζεστές κομπρέσες,

Πίνετε άφθονα υγρά

Μην καθαρίζετε τον έξω ακουστικό πόρο με μπατονέτες ή άλλα αντικείμενα γιατί έτσι θα προκαλέσετε βλάβη στο αυτί επιδεινώνοντας το πρόβλημα.

πηγή: http://www.rd.com/