Αφυδάτωση: Ποια είναι τα σημάδια sos;

  • Iatropedia
Η αφυδάτωση αποτελεί ένα συχνό πρόβλημα που κάνει θραύση το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται;

Το σώμα μας

Η πλειοψηφία του σώματος αποτελείται από νερό. Το μεγαλύτερο μέρος, βρίσκεται μέσα στα κύτταρα του σώματος (ενδοκυττάριο χώρο) και το υπόλοιπο βρίσκεται στον εξωκυττάριο χώρο, η οποία αποτελείται από τα αιμοφόρα αγγεία.

Τι είναι;

Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το ποσό του νερού που εγκαταλείπει το σώμα είναι μεγαλύτερο από το ποσό που λαμβάνεται.

Αιτίες

Η διάρροια είναι η πιο κοινή αιτία για την αφυδάτωση. Παγκοσμίως, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της αφυδάτωσης από διάρροια.

Έμετος

Ο εμετός μπορεί να είναι μια σοβαρή αιτία της απώλειας υγρού ενώ οι ασθενείς με το πρόβλημα αυτό είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν το νερό που χάνουν.

Ο ιδρώτας

Το σώμα μπορεί να χάσει σημαντικές ποσότητες νερού, όταν προσπαθεί να δροσιστεί από την εφίδρωση. Αν το σώμα είναι καυτό λόγω του περιβάλλοντος ή της έντονης άσκησης, το σώμα χρησιμοποιεί μια σημαντική ποσότητα νερού με τη μορφή του ιδρώτα για να το κρυώσει.

Διαβήτης

Στους πάσχοντες από διαβήτη, τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προκαλούν σημαντική αφυδάτωση. Για το λόγο αυτό,η συχνή ούρηση και η υπερβολική δίψα είναι μεταξύ των συμπτωμάτων του διαβήτη.

Αδυναμία να πιείτε υγρά

Η ανικανότητα να πιείτε νερό ή άλλα υγρά είναι μια άλλη πιθανή αιτία της αφυδάτωσης.

Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα της αφυδάτωσης;

Τα ούρα γίνονται πιο πυκνό και με περισσότερο κίτρινο χρώμα.Τα περισσότερα συμπτώματα είναι αυξημένη δίψα, ξηροστομία, εφίδρωση, μυϊκές κράμπες, ναυτία και έμετο, αίσθημα παλμών της καρδιάς, και ζαλάδα

Πώς θεραπεύεται;

Η αναπλήρωση των υγρών είναι η θεραπεία για την αφυδάτωση. Αυτό μπορεί να επιχειρηθεί με την αντικατάσταση του υγρού από το στόμα, αλλά εάν αυτό αποτύχει, μπορεί να απαιτείται η ενδοφλέβια χορήγηση υγρών

πηγήhttp://www.emedicinehealth.com