Άδωνις:»Τα πολυϊατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ»! Προς λουκέτο οι δομές του πρώην ΙΚΑ;

  • Iatropedia
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τα 30 χρόνια του ΕΣΥ, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ τόνισε ότι τα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ είναι βαρίδι για τον ΕΟΠΥΥ.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Επιβεβαιώνει μέρα με τη μέρα ο Άδωνις Γεωργιάδης τις φήμες που θέλουν την κυβέρνηση να βάζει λουκέτο σε όλα τα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ νυν ΕΟΠΥΥ και να αγοράζει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας αποκλειστικά από τον ιδιωτικο τομέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για τα οικονομικά της Υγείας, «τα πολυιατρεία είναι άγκυρα για τον ΕΟΠΥΥ και η απόφαση της κυβέρνησης είναι ο ΕΟΠΥΥ να είναι αποκλειστικά αγοραστής και να μετατραπεί σε Εθνικό Ασφαλιστικό Οργανισμό Υγείας».

Όπως είναι φυσικό οι φήμες φούντωσαν και πάλι καθως πολλοί είναι αυτοί που από την πρώτη στιγμή επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δε θέλει απλά να απαλλαγεί από τους γιατρούς αλλά και από τις δομες του πρώην ΙΚΑ δηλαδή τα πολυιατρεία και τα περιφερειακά ιατρεία.

Πάντως όλα θα φανούν τις επόμενες ημέρες οπότε και ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του τα οποία καιρο τωρα κρατά κλειστα τουλάχιστον για το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης.

«Δε μας περισσεύει ούτε ένα 24ωρο. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στις αλλαγές» σημειωσε ο κ.Γεωργιαδης θελοντας να δείξει προφανώς την ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι γιατροί ΕΟΠΥΥ απαντούν στον Άδωνι: «Κάντε μας αποκλειστικής αλλά…»! Συνεχίζεται ο πόλεμος

Μπαλάκι κυβέρνησης στους γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Ελάτε στην Πρωτοβάθμια αλλά κλείστε τα ιατρεία σας!

Χρωστάς σε νοσοκομείο; Έρχεται κατάσχεση! Τι είπε ο Άδωνις

Κόβονται φάρμακα, χάνουμε χρόνια ζωής! Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις από το κούρεμα των φαρμάκων