Άδωνις: «Θα πηγαίνω όποτε θέλω στο ΕΣΥ». Τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες

  • Iatropedia
Θα επιμείνει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας με τις επισκέψεις στα νοσοκομεία όπως δήλωσε ο ίδιος μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σειρά επισκέψεων στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής έχει προγραμματίσει και για τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr σκοπεύει αρκετές από αυτές να είναι αιφνιδιαστικές. Άλλωστε αμέσως μετά τα επεισόδια της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Αττικόν επισκέφθηκε χωρίς να ενημερώσει το Λαικό Νοσοκομείο ενώ προηγουμένως είχε βρεθεί και στο Περιστέρι στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Βέβαιο όπως ο ίδιος λέει, την επόμενη φορά τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια καθώς θα προβεί σε μηνύσεις.

Ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας στο Σκάι είπε χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι που θα τολμήσουν να τον προπηλακίσουν την επόμενη φορά: ''Θα κάνω μηνύσεις. θα ζητήσω να εφαρμοσθεί ο νόμος και θα έχουν προβλήματα στη συνέχεια με την κινητικότητα''.

Οι επισκέψεις του αυτές πάντως στα νοσοκομεία φαίνεται ότι εντάσσονται στο πλαίσιο του ελέγχου της πληρότητας δεδομένου ότι τις επόμενες εβδομάδες κάποια νοσηλευτικά ιδρύματα θα αλλάξουν χαρακτήρα και οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν. Αρκετά από τα νοσοκομεία που θα αλλάξουν χρήση θα γίνουν όπως αντίστοιχα το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Περιστέρι αλλά μικρότερης έκτασης.

Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι απολύσεις εργαζομένων δε θα γίνουν αλλά μόνο μετακινήσεις εκεί όπου υπάρχει ανάγκη.

Την έντονη αντίδρασή τους για τα όσα συνέβησαν στο Αττικόν εξέφρασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δε θα μπορούσαν να προπηλακίσουν τον υπουργό καθώς υπήρχαν τα ΜΑΤ.

«Δυστυχώς η ενόχληση του κ. Γεωργιάδη εξετράπη σε συκοφαντία, κατηγορώντας τους εργαζόμενους ότι τον ξυλοκόπησαν, πράγμα αδύνατο να συμβεί, ενώ βρίσκονταν φρουρούμενος από δεκάδες αστυνομικούς και μια διμοιρία ΜΑΤ» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας και συμπλήρωσε: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να μείνουμε σιωπηλοί στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε, να κινητοποιούμαστε και να κινητοποιούμε τον ελληνικό λαό, συγκροτώντας ένα ευρύ μέτωπο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Απόδειξη η απεργία που έχουμε εξαγγείλει την Τετάρτη 24 Ιουλίου γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ εναντίον των συγχωνεύσεων και λουκέτων σε δομές της δημόσιας υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

Χωρίς νοσοκομεία την Τετάρτη! Σε απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για ΕΟΠΥΥ! Αλλάζουν τα τηλέφωνα του Οργανισμού

Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Τα κρούσματα, τα μέτρα και τα συμπτώματα