Άδωνις προς ΣΥΡΙΖΑ: Ελάτε να σας μάθω τα φάρμακα!

  • Iatropedia
Σε υψηλό επίπεδο περνά πλέον η κόντρα για τα φάρμακα καθώς στο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει πλέον ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

«Τα φάρμακα φθηναίνουν» αποφαίνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος κάλεσε σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του δείξει γρμμή γραμμή την τροπολογία για τα φάρμακα.

«Αφήνεις τρύπες για τη συνέχεια» ανταπαντά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η κόντρα σε υψηλό επίπεδο πια συνεχίζεται με τους ασθενείς όμως να είναι απ΄έξω από τους αριθμούς, τις μειώσεις και τις τιμολογήσεις και χωρίς να γνωρίζουν εάν αυτή η διαμάχη θα ωφελήσει ή όχι την τσέπη τους μακροπρόθεσμα.

Ενδεικτικό της βαρύτητας που έχει δοθεί είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει συνέντευξη Τύπου μόνο για το θέμα των φαρμάκων.

Το πολιτικό παιχνίδι παίζεται πια στο πλαίσιο στο …κόκκινο με τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ να δημοσιοποιούν νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων.

Από την άλλη ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει στα επιχειρήματά του λέγοντας μάλιστα ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιες με αυτές της φαρμακοβιομηχανίας δείχνοντας μάλιστα και σχετικό πρόσφατο δελτίο τύπου.

«Η τρίτη παράγραφος του Δελτίου Τύπου της φαρμακοβιομηχανίας είναι ακριβώς διατυπωμένη όπως τη λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό που στηρίζει συμφέροντα.

«Βοηθάς τις ξένες εταιρείες» ανταπαντούν τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Και η κόντρα συνεχίζεται με τη φαρμακευτική δαπάνη όμως να κατεβαίνει χρόνο με το χρόνο και το σύστημα να διαθέτει όλο και λιγότερα κονδύλια για τους αρρώστους.

Είναι ενδεικτικό ότι φέτος θα διατεθούν 2,371 δις ευρώ για φάρμακα ενώ το 2014 μόλις 2 δις ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Φύλλο πορείας» για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρεία έως το τέλος εβδομάδας!

Χωρίς Πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ έως τις 3 Δεκεμβρίου! Άδωνις: «Γιατί απεργείτε»;

ΕΟΠΥΥ: Τελικά εξωσωματική και για τις ανύπαντρες! Τι διευκρινίζει Οργανισμός

Όταν…γερνάει το ΕΣΥ! Έως τα 67 θέλουν να εργάζονται οι Διευθυντές των Νοσοκομείων