Άδωνις προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Δε συνομιλώ με απεργούς! Ξεκινά η κινητικότητα

  • Iatropedia
Ο κύβος ερίφθη. Τα επόμενα 24ωρα ξεκινά η κινητικότητα όλων των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.Τι δήλωσε σήμερα ο Άδωνις που δέχθηκε τα εύσημα του Ράιχενμπαχ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κινητικότητα των 10.000 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης παρά το γεγονός ότι οι γιατροί του Οργανισμού βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με θέμα:΄΄Διάσκεψη υψηλού επιπέδου για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις στο τομέα της υγείας: Βελτιώνοντας την Υγεία των Πολιτών'' ο υπουργός υγείας απέστειλε νέο τηλεγράφημα προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ενώ εμφανίσθηκε αποφασισμένος να προχωρήσει την κινητικότητα χωρίς αυτούς.

Την ίδια στιγμή πέταξε το μπαλάκι στους γιατρούς λέγοντας χαρακτηριστικά πως ''δεν συνομιλώ με απεργούς. Το κράτος δεν εκβιάζεται. Δεν είναι ώρα για συνδικαλιστικές διεκδικήσεις αλλά ώρα για δουλειά.

Στο σημείο αυτό ανέφερε πως θα ξεκινήσει η κινητικότητα ενδεχομένως και την ερχόμενη Δευτέρα ακόμη και χωρίς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον υπουργό υγείας η απεργία θα μπορούσε να λήξει και η μεταρρύθμιση για τον νέο ΕΟΠΥΥ να γίνει με όλους τους εργαζόμενους παρόντες.

συνάντηση Άδωνι με Ράιχενμπαχ

Ως μία «από τις πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ τη μεταρρύθμιση στην Υγεία, συγχαίροντας παράλληλα τον Άδωνι Γεωργιάδη για τις προσπάθειές του.

Όπως είπε ο κ. Ράιχενμπαχ στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης οι δυσκολίες θα κρατήσουν για δύο χρόνια αλλά μετά η μεταρρύθμιση θα αποδώσει καρπούς και οι πολίτες θα απολαμβάνουν ένα καλύτερο σύστημα υγείας''.

Οι πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσπάθειας του υπουργείου -όσων προσπαθεί να πετύχει- και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Task Force και ευρύτερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορούμε να τη στηρίξουμε», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως «με τη βοήθεια των ευρωπαίων φίλων μας θα μπορέσουμε να φτιάξουμε επιτέλους το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε όλα τα προβλήματα για τα οποία γκρινιάζαμε τόσα χρόνια να λυθούν και να αποκτήσουν οι Έλληνες πολίτες την υγεία που τους αξίζει''.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε παίρνουν φύλλο πορείας οι 10.000 εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ;

Στα παζάρια με Άδωνι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Αποφασίζουν έως την Παρασκεύη για την απεργία

Τι περιλαμβάνει το πόρισμα αξιολόγησης για ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες

''Η αυτό ή δρόμο'': Τι είπε ο Άδωνις στη Βουλή για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ!