Άδωνις προς Έλληνες φαρμακοβιομηχάνους: »Σας στηρίζουμε»

  • Iatropedia
Τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική φαρμακοβιομηχανία μετέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης στους Έλληνες φαρμακοβιομήχανους κατά την διάρκεια ομιλίας του σήμερα στο πρώτο συνέδριο της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που διοργανώνει η ΠΕΦ

Ανοικτό άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να στηρίξει την πρόταση της ΠΕΦ ώστε να γίνει πιο δίκαιο το claw back και το rebateζητώντας όμως πίστωση χρόνου από τους εκπροσώπους της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα ο υπουργός υγείας δήλωσε με έμφαση ότι η πολιτική βούληση της κυβερνήσεως είναι να βοηθήσουμε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για να βελτιωθεί περαιτέρω η παραγωγή, να ενισχυθεί η απασχόληση, να αυξηθούν οι εξαγωγές ώστε να πηγαίνει μπροστά η ελληνική οικονομία.

Παρόλα αυτά ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως μπορεί να έχουμε διαφορές με τους εκπροσώπους της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αλλά πρέπει να πορευθούμε μαζί ώστε αυτές να αντέξουν τον ανταγωνισμό και να εισρεύσουν χρήματα στη χώρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα καταθέσει στη Βουλή τροπολογία για να μην ξεφύγει η φαρμακευτική δαπάνη πολύ πλην των 2 δισ ευρω. Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε: Ας πούμε ότι δεν περνάει τι νομίζεται ότι θα γίνει; Θα βρέξει ο ουρανός λεφτά; Απίθανο. Θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικά μέτρα όπως της εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων

κυβερνητική απόφαση

Έως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται όλοι οι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτική περίθαλψη ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας χωρ΄ςι να παραλείψει να αναφερθεί ότι οι ανασφάλιστοι είναι πρόβλημα της κρίσης και όχι δημιούργημα του Υπουργείου Υγείας

Πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει οριζόντια μείωση κέρδους στο 15% παρότι είναι μνημονιακή δέσμευση. Και κατέληξε:

Όταν θα περάσει η κρίση και θα έχει επιβιώσει οι φαρμακοποιοί, θα ήθελα να πείτε στον κλάδο σας ότι η στάση συνέβαλε στη σκληρή προσπάθεια που δώσαμε. Γιατί αν ήταν στη θέση σας ο κ. Λουράντος θα τα είχα κάνει όλα τα μέτρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με το πράσινο φως της Βουλής το πλαφόν στα φάρμακα! Πότε θα εφαρμοστεί

Άδωνις κατά γιατρών ΠΕΔΥ! Τι είπε για ανασφάλιστο φίλο του

Μαύρο…γιατρών στο πλαφόν! Πως αντιδρούν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Άδωνις προς γιατρούς: Εκτός συστήματος όσοι υπερ συνταγογραφούν!