Άδωνις: “Κανείς δεν ξέρει πόσοι ακριβώς είναι οι ανασφάλιστοι”! Σε τρεις εβδομάδες η καταγραφή

  • Iatropedia
Σε τρεις εβδομάδες θα είναι σε θέση η ελληνική κυβέρνηση να γνωρίζει τελικά πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας , θύματα της κρίσης.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ΑΤΛΑΣ μέσω του οποίου γίνεται επίσημη καταγραφή όσων δεν έχουν κοινωνική ασφάλιση.

Πάντως με βάση την εκτίμηση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη “οι ανασφάλιστοι είναι από 1,9 έως 2,4 εκατ. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ΑΤΛΑΣ θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε επ” ακριβώς”.

Πάντως η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντού ότι οι ανασφάλιστοι είναι από 3 εκατ. έως 6 εκατ. αποδόθηκε από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο γεγονός ότι “κανείς μας δεν ήξερε τον πραγματικό αριθμό ήταν μια εκτίμηση όπως αυτή που κάναμε όλοι μας”.

Κατά τα άλλα σε ότι αφορά το χαράτσι στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ ο υπουργός Υγείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί εισιτήριο 5 ευρώ και στις μονάδες υγείας καθώς όπως είπε: “στο τέλος του χρόνου θα αποφασίσουμε εάν θα επιβληθεί το 5 ευρω και στα πολύ ιατρεία ή όχι”.

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΠΕΔΥ που παρουσιάζει προβλήματα κυρίως με έλλειψη ειδικοτήτων γιατρών ο υπουργός υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων του λέγοντας πως παρά τις Κασσάνδρας το ΠΕΔΥ λειτουργεί κανονικά και τα όποια προβλήματα θα λυθούν με την πρόσληψη επικουρικών γιατρών αλλά και με τους 1000 οικογενειακούς γιατρούς που θα ενταχθούν σύντομα στο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται 5ευρω χαράτσι και στο ΠΕΔΥ; Τι είπε ο Άδωνις

Γιατροί σε αναμονή για…αντικείμενο στο ΕΣΥ! Τι απέγιναν οι πρώην γιατροί του ΙΚΑ

Νέα σενάρια …ανασχηματίζουν Άδωνι! Τι δηλώνει ο ίδιος. Όλο το παρασκήνιο

«Ντριν» και ευρώ από σήμερα για ραντεβού με γιατρό στο ΠΕΔΥ! Ξεκινούν τα τηλεφωνικά ραντεβού