Άδωνις Γεωργιάδης: Τι κρύβεται πίσω από τη μη έκδοση Δελτίου Τιμών Φαρμάκων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ερώτημα γιατί δεν εκδόθηκε Δελτίο Τιμών Φαρμάκων το 2015, με αποτέλεσμα να κερδίσουν οι φαρμακοβιομηχανίες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έθεσε προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο περιθώριο της συζήτησης για τη διαφθορά, στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι πετάει λάσπη κατά των πολιτικών αντιπάλων του… «Προκαλεί θλίψη για τη ίδια τη χώρα που αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος βλέπει κρυφά στο Παρίσι τους τραπεζίτες, τους οποίους -δήθεν- θα τιμωρούσε, ταξιδεύοντας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος -το οποίο δήθεν θα πουλούσε- και πετάει τόση λάσπη κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έγινε πρωθυπουργός της χώρας», δήλωσε.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα στις υποθέσεις διαφθοράς στον χώρο της Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως όλοι οι υπουργοί Υγείας επιθυμούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Novartis και σε όλες τις συναφείς υποθέσεις, προσθέτοντας: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα». Ταυτόχρονα, έθεσε το ερώτημα: «Γιατί κ. Τσίπρα δεν εκδώσατε Δελτίο Τιμών το 2015, αφήνοντας τις φαρμακοβιομηχανίες να κερδίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που θα είχαν χάσει, αν κάνατε την δουλειά σας;». «Θα έρθει η ώρα που θα σας ψάξουμε και γι αυτό», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.