Άδωνις Γεωργιάδης κατά Παύλου Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων (βίντεο)

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής έκανε καταγγελίες- φωτιά μιλώντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε τη δέουσα συνέχεια μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης... Μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τ. υπουργός Υγείας, αναλύει τις καταγγελίες του προέδρου των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, και δίνει την δική του εικόνα για το θέμα...

Ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ο κ. Πουλής κατέθεσε ότι οι εργαζόμενοι έπιασαν την εταιρία φύλαξης επ´αυτοφώρω «να προσπαθεί να αποκτήσει παράνομα όλα τα αρχεία του Πρωτόκολλου του ΚΕΕΛΠΝΟ» την εποχή που ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας, «με προφανή σκοπό να τα παραδώσουν στον Πολάκη, ώστε να αλλοιωθούν».

Και προσθέτει: «Η Αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και μετά έκαναν Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της εταιρίας και της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κέρδισαν τα Ασφαλιστικά, καθώς το Δικαστήριο δέχθηκε ότι πράγματι η εταιρία είναι ύποπτη για την παραποίηση των εγγράφων και επικίνδυνη για να παραμένει στο κτίριο και ότι διέταξε την άμεση απομάκρυνση της εταιρίας από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ανάθεση της φύλαξης στην Ελληνική Αστυνομία. 6 μήνες μετά, η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ (διορισμένη από τον Πολάκη) όχι μόνον δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση του Δικαστηρίου, αλλά έχει δώσει κατ’ εντολήν του κ. Πολάκη εκατομμύρια στην εταιρία αυτή και μάλιστα χωρίς Σύμβαση».

Δείτε τις καταγγελίες του κ. Πουλή στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα θέματα Υγείας.

Δείτε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Πουλής στο Iatropedia:

Η ΝΔ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το θέμα:

«Η αποκάλυψη του προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ ότι η εταιρεία φύλαξης επιχείρησε να αποκτήσει παρανόμως αρχεία του Πρωτοκόλλου της υπηρεσίας με σκοπό αυτά να αλλοιωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη -εφόσον επιβεβαιωθεί- εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία του υπουργείου.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις για αυτήν τη σοβαρότατη καταγγελία και να μας απαντήσει αν όντως υπήρξε απόπειρα ενοχοποίησης του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τον κ. Πολάκη. Και προφανώς αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει άμεσα αυτήν τη σοβαρότατη υπόθεση».

Δήλωση του αναπληρωτή τομεάραχη Υγείας της ΝΔ, Ιάσονα Φωτήλα:

«Βάζοντας «φίμωτρο» δεν κρύβονται οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ»

Έκπληξη προκαλεί η απόφαση που απευθύνεται στο προσωπικό της 6ης περιφέρειας ΕΚΑΒ, με θέμα την κοινοποίηση υπηρεσιακών θεμάτων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από υπαλλήλους του. Με ανακοίνωση από τον Προϊστάμενο Διευθυντή του ΕΚΑΒ Καβάλας – κατ’ εντολή Πολάκη όπως αναφέρει – απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αναφορά σε υπηρεσιακά θέματα ή προβλήματα. Όσοι δε αποφασίσουν μελλοντικά να εκφράσουν την άποψή τους για το εργασιακό τους περιβάλλον, θα τιμωρούνται πειθαρχικά.

Ως Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσε σφόδρα απέναντι σε οποιονδήποτε πειθαρχικό έλεγχο, δικαιολογημένα ή μη. Ως Κυβέρνηση όμως, κάνοντας επίδειξη αυταρχισμού, επιχειρεί να φιμώσει τους διασώστες και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναδεικνύουν τα προβλήματα που προκάλεσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Άραγε, το επόμενο βήμα θα είναι ο οριστικός αποκλεισμός των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;