Άδωνις: “Δεν αλλάζω το πλαφόν στα φάρμακα εκτός αν…”! Τι θα κάνει

  • Iatropedia
Ανυποχώρητος εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αυτή τη φορά για το μέτρο με το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί ο ιατρικός κόσμος να είναι ανάστατος για το όριο των συνταγών που έχει τεθεί (πλαφόν) αυτό όμως δεν φαίνεται να επηρεάζει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Άλλωστε στόχος είναι… βρέξει χιονίσει να διατηρηθεί η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις ευρώ που αποτελεί απαίτηση της τρόικας.

Όμως χιλιάδες γιατροί από όλη τη χώρα είναι εξαγριωμένοι καθώς δεν μπορούν να χορηγήσουν στους ασθενείς τους τα φάρμακά τους ειδικά αν πρόκειται για χρονίως πάσχοντες που χρειάζονται ακριβά φάρμακα. Τότε είναι που το πλαφόν κλείνει σχεδόν από τις πρώτες μέρες του μήνα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποσύρει το μέτρο εκτός κι αν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα κάνουν τη φαρμακευτική δαπάνη να συγκρατηθεί.

Για το λόγο αυτό περιμένει και πρόταση από τους γιατρούς (ΠΙΣ), όπως διαρρέει μέσω του συνεργατών του.

Βέβαια κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις μέχρι στιγμής υπάρχουν καθώς όσοι διαμαρτυρόμενοι γιατροί τηλεφωνούν ή στέλνουν επιστολές στον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση σπεύδει να αυξήσει λίγο το πλαφόν τους.

Μάλιστα πρόσφατα νέος γιατρός προσέφυγε στη δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα κατά του πλαφόν και δικαιώθηκε. Γι αυτό και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί όλα τα μέλη του να προσφύγουν ακόμη και στη δικαιοσύνη για να λυθεί το πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 60.000 γιατροί που επηρεάζονται από το κούρεμα στις συνταγές που προώθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ φθάνουν πλέον τα 10 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη βουλή το νομοσχέδιο Άδωνι για τον νέο ΕΟΠΥΥ! Οι αντιδράσεις και οι υποσχέσεις

Η κυρία που…αναστατώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη! Ποια τρελαίνει τον υπουργό υγείας

Εργαστηριακοί υπάλληλοι ΕΟΠΥΥ: “Με το νομοσχέδιο ξεφορτώνονται τις δημόσιες δομές”!

Στα κάγκελα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ λίγο πριν φτάσει το ΠΕΔΥ στη Βουλή!