Άδωνις: “Απαγορεύονται οι καταλήψεις στα νοσοκομεία”! Τι θα κάνουν οι εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Δεν πραγματοποιήθηκε τελικώς συνάντηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων των εργαζομένων που βρίσκονταν κάτω από το κτίριο του υπουργείου συγκεντρωμένοι. Τι σκοπέυουν να κάνουν οι εργαζόμενοι και πως θα αντιδράσει ο υπουργός Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι δύο πλευρές εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) -γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και υπουργός Υγείας δεν έκατσαν τελικά στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν τα αμέτρητα προβλήματα στο χώρο της υγείας αλλά και όλες τις αλλαγές που προετοιμάζονται.

Οι εργαζόμενοι μπορεί να προσκλήθηκαν από τον υπουργό ο οποίος δήλωσε ότι η πόρτα του είναι ανοικτή, εκείνοι όμως απάντησαν ότι με μνημονιακό υπουργό δε συζητούν.

Βέβαια οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προετοιμάζουν και καταλήψεις ειδικά στις περιπτώσεις όπου σχεδιάζονται αλλαγές χαρακτήρα και κλείσιμο κλινικών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του επεσήμανε ότι σ αυτές τις περιπτώσεις “οι νόμοι θα ισχύσουν για όλους” Προσθέτοντας χαρακτηριστικά: “Καταλήψεις δεν επιτρέπονται στα νοσοκομεία”.

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δε θα απολυθεί κανείς στην Υγείας, γεγονός που δεν πείθει τους εργαζόμενους οι οποίοι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει.

“Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε σε αυτή τη χώρα. Οι καλόπιστοι θα πεισθούν από αυτό που λέω ότι δε θα απολυθεί κανείς ενώ οι κακόπιστοι οχι” ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην εντατική σήμερα νοσοκομεία, μονάδες υγείας! Σε γενική απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

Πλαστές σφραγίδες και φακελάκια 50.000 ευρώ! Γιατί τέθηκαν εκτός ΕΣΥ 20 γιατροί

Σε τι θα μετατραπεί το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Που θα πάνε οι εργαζόμενοι

Τέλος τα πολλά πρωτότυπα φάρμακα! Έρχονται τα γενόσημα. Τι σχεδιάζει Άδωνις