Άδειασαν τα ταμεία του υπουργείου Υγείας!

  • Iatropedia
Μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιχείρησε να συγκεντρώσει χρήματα με διάφορους τρόπους, κόβοντας από παροχές στους ασθενείς και βάζοντας διάφορα χαράτσια, οι προσπάθειες αυτές όμως έπεσαν στο κενό καθώς τα σχέδια αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά.

Ούτε από το «τσιγαρόσημο» στα νυχτερινά κέντρα αλλά ούτε από τα απογευματινά ιατρεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές στα δημόσια νοσοκομεία δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα κονδύλια που φιλοδοξούσε η ηγεσία του υπουργείου υγείας καθώς τα εγχειρήματα ναυάγησαν πριν ακόμη εφαρμοστούν.

Είναι ενδεικτικό ότι ενώ στόχος ήταν να εξασφαλίσει κοντά στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως από το λεγόμενο «τσιγαρόσημο» όπου οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό για να επιτρέπουν νόμιμα στους πελάτες τους να καπνίζουν, το σχέδιο μπήκε στις …ελληνικές καλένδες.

Συνέπεια είναι όλοι να καπνίζουν παντού χωρίς φυσικά οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων να έχουν καταβάλει το απαραίτητο ποσό.

Αντίστοιχη αποτυχία καταγράφεται και στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων όπου φιλοδοξία ήταν να κερδηθούν κοντά στα 100 με 120 εκατ. ετησίως, από τα χρήματα που θα έδιναν οι ασθενείς για να επισκεφθούν γιατρό της αρεσκείας τους εντός του ΕΣΥ.

Ούτε αυτή η προσπάθεια όμως καρποφόρησε καθώς το 2011 δεν εξασφαλίστηκαν ούτε καλά καλά 50 εκατ. ευρώ καθώς και οι υψηλές τιμές για την επίσκεψη αλλά και η οικονομική λιτότητα έκαναν τους ασθενείς να γυρίσουν την πλάτη στο λεγόμενο ολοήμερο νοσοκομείο.

Όσο για τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες παραχωρήθηκαν 556 κρεβάτια δημοσίων νοσοκομείων με στόχο να κερδίζονται περίπου 100 εκατ. ευρώ ετησίως, έως το τέλος του 2011 ούτε 50 ασθενείς δε νοσηλεύθηκαν στα …πολυτελή δημόσια νοσοκομεία.

Ο λογαριασμός για τον Ανδρέα Λοβέρδο δε …βγαίνει γι αυτό και το τελευταίο διάστημα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οδηγίες στους στενούς του συνεργάτες είναι να βρεθούν τρόποι εξασφάλισης κονδυλίων.

Άλλωστε τις επόμενες ημέρες καταφθάνει και η τρόικα με άγριες διαθέσεις για το χώρο της Υγείας.