ΑΧΕΠΑ: Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για τους ενδοφακούς

  • Iatropedia
"Επί τρείς μήνες δεν πραγματοποιούνται επεμβάσεις καταρράκτη στο ΑΧΕΠΑ, επειδή ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παντελιάδης κωλυσιεργεί την προμήθεια ενδοφακών. Έτσι μια μεγάλη Οφθαλμολογική Πανεπιστημιακή Κλινική αδυνατεί να δώσει λύση στο πρόβλημα εκατοντάδων ασθενών και ταυτόχρονα αδυνατεί να εκπαιδεύσει τους ειδικευόμενους". Αυτό καταγγέλθηκε στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ, το ygeianet.gr προκαλώντας την αντίδραση του διοικητή...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο διοικητής απέστειλε σχετική απάντηση αναφέροντας: «Σταθερή επιδίωξη μου προσωπικά αποτελούσε πάντοτε η ταχύτατη προμήθεια όλων των απαιτούμενων ειδών με ταυτόχρονη τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών και την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και του δημόσιου χρήματος.

Είναι βέβαιο ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια και σε κάθε περίπτωση ο συντάκτης του που βρίσκεται πίσω από τα αρχικά ΗΚ θα έπρεπε να επικοινωνήσει με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ώστε να πληροφορηθεί για τις νόμιμες διαδικασίες προμήθειας που βρίσκονται σε εξέλιξη και όλα όσα διαδραματίζονται σχετικά με το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Όπως προκύπτει από υπηρεσιακά έγγραφα που είναι όλα στη διάθεση οποιασδήποτε Υπηρεσίας και οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού (όπως και του ΣΕΥΥΠ) , μέσα από απόλυτα διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες η Διοίκηση του Νοσοκομείου πέτυχε για την ίδια επέμβαση για το ίδιο υλικό και από την ίδια εταιρεία μείωση κόστους που αγγίζει το 50% .

Ας διερωτηθούν λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται :

Όταν για έναν και μόνο κωδικό μίας και μόνο Κλινικής του Νοσοκομείου υπήρξε βελτίωση κόστους της τάξης των 135.386€ για χρονικό διάστημα περίπου ενός εξαμήνου, πόσοι και ποιοί ωφελήθηκαν ή ωφελούνται οικονομικά σε αυτές τις τόσο δύσκολες συγκυρίες καθώς επίσης και ποια συμφέροντα ή ποιες ισορροπίες είναι αυτές που διαταράσσονται .

Καταλήγοντας σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, θα αποτελώ πάντα εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια φωτογραφικής και παράνομης προμήθειας ειδών στο Νοσοκομείο.

Στόχος μου είναι να μην κατασπαταλάται το δημόσιο χρήμα , με τα ίδια χρήματα να παρέχονται Υπηρεσίες Υγείας σε διπλάσιους και περισσότερους ασθενείς και να

μετατοπίζεται τελικά το οικονομικό όφελος στον πολίτη και όχι σε ενδιάμεσα εμπλεκόμενα συμφέροντα.

Παρακαλώ όπως αναρτηθεί το παρόν Δελτίο Τύπου με την επιφύλαξη παντός

νομίμου δικαιώματος μου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

Στην καταγγελία που είχε γίνει μια μέρα νωρίτερα στο ygeianet.gr είχε μεταξύ άλλων αναφερθεί ακι υπαινιγμός του τύπου «δε θέλουμε να πιστέψουμε πως ο κ. Παντελιάδης κωλυσιεργεί την προμήθεια υλικών στο ΑΧΕΠΑ προκειμένου να δώσει «επαγγελματική ύλη» σε ιδιωτικά κέντρα, αφού όπως φαίνεται από το διαδίκτυο, πριν αναλάβει Διοικητής στο ΑΧΕΠΑ, ο κ. Παντελιάδης ήταν γενικός διευθυντής σε ιδιωτικό Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας και Μικροχειρουργικής στη Θεσσαλονίκη.

Απεναντίας, θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Παντελιάδης, από τη στιγμή που διορίστηκε Διοικητής, έχει διακόψει κάθε επαγγελματική σχέση με το ιδιωτικό Ινστιτούτο και δεν παρακωλύει εσκεμμένα την Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου που διοικεί.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε εξηγήσεις, κυρίως όμως περιμένουν εξηγήσεις οι εκατοντάδες ασθενείς που έχουν ανάγκη να χειρουργηθούν».

Ως εκ τούτου δεν είναι να απορεί κάποιος που και ο ίδιος ο διοικητής αναφέρεται στα ¨νόμιμα δικαιώματά του» για τα οποία… επιφυλλάσσεται!