8 λόγοι υγείας για να τρώτε λιναρόσπορο

  • Iatropedia
Το μικροσκοπικό αυτό σποράκι θεωρείται από το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, ως ένα από τα έξι είδη τροφίμων, που προλαμβάνουν και καταπολεμούν οκτώ αρρώστιες.

Δυσκοιλιότητα

Στοιχεία δείχνουν ότι ο λιναρόσπορος βοηθά στη δυσκοιλιότητα. Ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητα και η δοσολογία αφού ο Λιναρόσπορος σε μεγάλες δόσεις, ή όταν λαμβάνονται χωρίς αρκετό νερό, μπορεί να προκαλέσει απόφραξη του εντέρου.

Διπολική διαταραχή

Η επίδραση της λινέλαιο σε παιδιά με διπολική διαταραχή έχει εξεταστεί. Ωστόσο, ένα σημαντικό αποτέλεσμα δεν αναφέρθηκε. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Ο καρκίνος του μαστού

Έχει βρεθεί ότι τα συστατικά του λιναρόσπορου μπορεί να προστατεύσουν από την εκδήλωση ή τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Ωστόσο πρόσθετη έρευνα απαιτείται σε αυτόν τον τομέα.

Πόνος στο στήθος

Οι ορμονικές επιδράσεις του λιναρόσπορου μπορεί να βελτιώσουν τα συμπτώματα του πόνου του μαστού.

Φραγμένες αρτηρίες

Ο Λιναρόσπορος μπορεί να βελτιώσει την απόφραξη των αρτηριών ή καρδιαγγειακές εκβάσεις, με βάση την αντιοξειδωτική και υπολιπιδαιμικά ιδιότητες.

Διαβήτης

Ο Λίναρόσπορος έχει μελετηθεί για τις επιπτώσεις της στο σάκχαρο του αίματος, αλλά τα πορίσματα των εκθέσων δεν είναι πειστικά.

Σύνδρομο ξηροφθαλμίας

Περιορισμένη έρευνα δείχνει ότι οι κάψουλες λινέλαιο ημερησίως μπορεί να είναι χρήσιμοι στη θεραπεία του συνδρόμου ξηροφθαλμίας.

Προστάτης του προστάτη σας

Έχει τεκμηριωθεί ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα του ουροποιητικού συστήματος σε άτομα με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη (διευρυμένη προστάτη).

Καρδιακό νόσημα

Επίσης μπορεί να βελτιώσει την απόφραξη των αρτηριών λόγω της αντιοξειδωτικής ιδιότητας του..

Συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Πρώιμη έρευνα υποδεικνύει ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, όπως οστική πυκνότητα και χοληστερόλη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

Δείτε ποιες τροφές ρίχνουν την πίεση!