Το υπουργείο υγείας «παίζει» με τις λέξεις και προαναγγέλλει «μπλοκάκια» στο Κιλκίς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με "μπλοκάκι" θα αντιμετωπίσει το υπουργείο Υγείας τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κιλκίς και αλλού, ενώ οι πρόσφυγες στην Ειδομένη δεν αποτελούν "υγειονομική βόμβα" αλλά "ανθρώπους με υγειονομικά προβλήματα"...

«Ορισμό της ανθρωπιστικής κρίσης» χαρακτήρισε την Ειδομένη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ενώ εμφανίστηκε και καθησυχαστικός για τη δημόσια υγεία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας υγειονομικός κίνδυνος… Ο υπουργός Υγείας έκανε τις δηλώσεις αυτές απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς και τα οποία ανέδειξε προ ημερών και το iatropedia.

O κ. Ξανθός δήλωσε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που επιδεινώνονται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περιοχή δέχεται μεγάλο όγκο προσφύγων, ιδιαίτερα δε παιδιά και εγκύους. Σημείωσε, δε, ότι τα παιδιά αντιστοιχούν στο 36% του προσφυγικού πληθυσμού, ενώ αυξήθηκαν οι έγκυες και οι επίτοκες γυναίκες.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε επίσης ότι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι ότι ενώ στην παιδιατρική κλινική υπάρχουν μόνο 18 κρεβάτια για παιδιά, αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 31, αλλά έσπευσε να τονίσει ότι για να καλυφθούν τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό εξετάζεται και η λύση να γίνουν προσλήψεις ακόμα και με «μπλοκάκι»…

Όσο για τα περί υγειονομικής βόμβας επισήμανε ότι «δεν έχουμε υγειονομική βόμβα, αλλά ανθρώπους που έχουν υγειονομικά προβλήματα και χρειάζονται φροντίδα. Θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, όπως αυτές που κάναμε στα νησιά και υπήρξε σημαντική ανακούφιση και βελτίωση, τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στη τοπική κοινωνία» συμπλήρωσε.