«Πρωτάκουστη» απεργία φαρμακοποιών- υπαλλήλων αλυσίδας στην Αυστραλία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ακόμα και σε χώρες που ευημερούν, γίνονται κάποιες φορές απεργίες, ακόμα κι αν αποτελούν σπουδαία όσο και σπάνια είδηση! Ο λόγος για την μακρινή Αυστραλία όπου έκαναν για πρώτη φορά απεργία οι ...φαρμακοποιοί -υπάλληλοι αλυσίδας φαρμακείων, ζητώντας μεγαλύτερους μισθούς!

Απεργία και στην Αυστραλία; Κι όμως! Στην νότια Αυστραλία οι φαρμακοποιοί της αλυσίδας National Pharmacies απείχαν από την εργασία τους για μία ολόκληρη (!) ώρα διαμαρτυρόμενοι για την στασιμότητα που έχει επιβληθεί εδώ και χρόνια στους μισθούς τους.

Όπως έγινε γνωστό, 53 φαρμακεία στη Νότια Αυστραλία και την Βικτώρια επηρεάστηκαν από την απεργία καθώς περισσότεροι από 100 φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν το πρωί μία ώρα αργότερα στην εργασία τους.

Επί ένα χρόνο οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την διοίκηση της συγκεκριμένης αλυσίδαςμε αίτημα να αυξάνονται κατά 1% ετησίως οι μισθοί τους.

Καθώς όμως οι διαπραγματεύσεις δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και επιπλέον πληροφορήθηκαν ότι οι προσαυξήσεις για τη νυχτερινή εργασία ή το Σαββατοκύριακο θα περικοπούν, αποφάσισαν να κάνουν το …αδιανόητο για την Αυστραλία, να απέχουν δηλαδή από την εργασία τους μία ώρα! Κι όχι μόνο αυτό αλλά απειλούν τώρα και με απεργίες διαρκείας…