Οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών… «χαιρετίζουν» τον κ. Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να χαιρετίσουμε το υψηλό αίσθημα δικαίου με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης, ο οποίος επιπλέον, ακόμα μέχρι σήμερα, αρνείται να μας συναντήσει", αναφέρουν στην ανακοίνωσή του από την ΠΑΣΙΔΙΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΣΙΔΙΚ:

Στο τέλος του έτους 2013, όταν η τότε Κυβέρνηση ψήφισε το νόμο για τη δημιουργία του Π.Ε.Δ.Υ., το πρώτο τουλάχιστον τετράμηνο του επόμενου έτους 2014 δεν λειτούργησαν τα ιατρεία Π.Φ.Υ. των δημόσιων δομών (πρώην ιατρεία Ι.Κ.Α./Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), λόγω της μεταβατικής περιόδου από το παλαιό στο νέο σύστημα του Π.Ε.Δ.Υ. και οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εξυπηρετήθηκαν από τις ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών Π.Φ.Υ., με το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης για διαγνωστικές εξετάσεις να το επωμίζονται κυρίως οι πάροχοι του Ν. Αττικής.

Αυτή τη πραγματικότητα αναγνώρισαν και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και η τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και γι ‘ αυτόν τον λόγο, τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους (2014) εγκρίθηκε οι 19η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και προστέθηκαν στον ΚΑΕ εσόδων του Οργανισμού 24 εκατ. ευρώ από κρατική επιχορήγηση, με ισόποση αύξηση του ΚΑΕ εξόδων που αφορά τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, για να αποδοθούν στους δικαιούχους παρόχους του Ν. Αττικής.

Τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς (2015), με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα χρήματα αυτά ξεχάστηκαν και επανήλθαν στο προσκήνιο με επερώτηση πριν από 20 ημέρες περίπου του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και αναγνώριση της έγκρισης χορήγησης της πίστωσης αυτής από τον σημερινό Αν. Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

Πλην όμως στο σχέδιο νόμου που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα η Κυβέρνηση, ο Αν. Υπ. Υγείας μοιράζει αυτά τα χρήματα κατά 50% στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια και το υπόλοιπο 50% το χαρίζει στις ψυχιατρικές κλινικές και στους φυσικοθεραπευτές προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.

Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να χαιρετίσουμε το υψηλό αίσθημα δικαίου με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης, ο οποίος επιπλέον, ακόμα μέχρι σήμερα, αρνείται να μας συναντήσει.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Δρ Γεώργιος Βουγιούκας                     Ιωάννης Καραμηνάς

Ιατρός Ακτινολόγος                              Βιοχημικός