Η μεγαλύτερη απεργία της 10ετίας έγινε επί αριστερής διακυβέρνησης και οι καρέκλες «τρίζουν»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Απ΄όλα είχε η χθεσινή μέρα... Την μεγαλύτερη απεργία της τελευταίας 10ετίας με καθολική συμμετοχή όλων των υγειονομικών, τον θάνατο μιας 55χρονης με γρίπη εκτός ΜΕΘ, τις επαφές του πρωθυπουργού στο Λονδίνο αλλά και την λίστα Μπόργιανς που βγάζει "λαβράκια" εκατομμυρίων ευρώ!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την ώρα λοιπόν που μια 55χρονη ασθενής η οποία έπασχε από λοίμωξη του αναπνευστικού, κατέληγε στο νοσοκομείο»Σωτηρία» πριν καταφέρουν να της εξασφαλίσουν μια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας,  μαθαίναμε ότι την προηγούμενη Δευτέρα 1/2, στην λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 διασωληνωμένοι ασθενείς που περίμεναν για μια κλίνη ΜΕΘ εκ των οποίων 32 ήταν λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από επιπλοκές της γρίπης!

Η γυναίκα κατέληξε την ώρα που οι δρόμοι όλοι της χώρας είχαν κατακλυστεί από δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και δημοσίους υπαλλήλους που φώναζαν το δικό τους «όχι» στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δείτε ένα παράδειγμα: Αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας (γιατρός, δικηγόρος, πολυτεχνίτης κλπ) δηλώσει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, θα πρέπει να καταβάλει φόρους και εισφορές ύψους 15.000 ευρώ. Και καλείται να ζήσει με τα 5000 ευρώ ετησίως.

«Το νομοσχέδιο δεν στηρίζεται σε σοβαρή αναλογιστική μελέτη, τα αποτελέσματα δε τυχόν εφαρμογής του θα είναι καταστρεπτικά για τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Οι νέοι επιστήμονες θα φύγουν από τη χώρα και τα ιατρεία και εργαστήρια της γειτονιάς θα κλείσουν. Το σχέδιο πρακτικά υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων καρτέλ της υγείας που είναι τα μόνα που θα επιβιώσουν», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

Λίστα Μπόργιανς

Όπως διαβάσαμε στο newsit.gr  ο οικονομικός εισαγγελέας θα καλέσει σύντομα τους πρώτους καταθέτες ελβετικών τραπεζών που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεών τους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και μία τουλάχιστον περίπτωση φορολογούμενου που δηλώνει πλέον «ανεπάγγελτος», και εμφανίζει στην λίστα καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ!

Έτσι, εξηγήσεις καλείται να δώσει γιατρός στην Ελλάδα που δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν φαίνεται να δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Εξηγήσεις καλείται επίσης να δώσει έμπορος ετοίμων ενδυμάτων που δήλωσε την δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Κλήση έχει πάρει και δικηγόρος με συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλιάδες ευρώ και λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ

Βοήθεια με τους Θεσμούς φαίνεται ότι ζήτησε ο πρωθυπουργός από την Γερμανίδα καγκελάριο με εκείνη να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς έχει να διαχειριστεί και τα εσωκομματικά της ζητήματα… Πάντως, στην διάσκεψη για το μεταναστευτικό, την «είδηση» έδωσε πάλι ο γραφικός κύριος Σόϊμπλε που έθεσε πάλι ζήτημα εξόδου της χώρας μας από την Σέγκεν λες και δεν πέρασε μια μέρα…

Οι Θεσμοί από την πλευρά τους, φαίνεται ότι δημιουργούν πολλούς πονοκεφάλους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενώ όπως μετέδωσε χθες το ygeia360.gr, υπήρξε μέσα στην εβδομάδα και μυστική συνάντηση Θεσμών και γενικού γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου, η οποία δεν πήγα καθόλου καλά εξ ού και κρατήθηκε μυστική!