Προσλαμβάνονται 101 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η κατανομή για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 101 θέσεων τακτικού προσωπικού Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.E.), σε φορείς του υπουργείου Υγείας για το έτος 2016. Οι θέσεις αυτές αποτελούν τμήμα της συνολικής προκήρυξης των 985 μόνιμων νοσηλευτών, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού που για πρώτη φορά προκηρύχθηκαν στο ΕΣΥ μετά από 6 χρόνια.

Μετά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 4Κ/2015 (ΦΕΚ 5/15-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.) για την πλήρωση των παραπάνω θέσεων, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για το διορισμό του άνωθεν προσωπικού.

Όπως προβλέπεται από το νόμο, σε εξαιρετικές περιπτώσεις για την κάλυψη ιδιαίτερης σημασίας επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, επιτρέπεται η πρόσληψη των προσωρινά διοριστέων υποψηφίων έως ότου εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων.

Οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Υγείας καλούν τους ενδιαφερόμενους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους και να αναλάβουν υπηρεσία στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα προσωρινά αποτελέσματα της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) της Προκήρυξης 4Κ/2015 αναμένονται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.