Δύσκολη επέμβαση στον εγκέφαλο 60χρονου στο «Βοστάνειο» Μυτιλήνης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νοσοκομείο Μυτιλήνης
Μια δύσκολη επέμβαση για την αιμάτωση του εγκεφάλου πραγματοποιήθηκε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ανοίγοντας νέους δρόμους για την αντιμετώπιση πολύ δύσκολων περιστατικών όπως τα γιγαντιαία ανευρύσματα, που μέχρι τώρα πραγματοποιούνται μόνο σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Την επέμβαση έκανε ο νευροχειρουργός Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης ο οποίος από το 2011 που βρίσκεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης πραγματοποίησε σειρά δύσκολων επεμβάσεων.

«Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε δημόσιο νοσοκομείο σε πανελλαδικό επίπεδο» δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο κ. Μπαϊραμίδης συμπληρώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή έχει στο πλευρό του την διοίκηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών και την οργάνωση των χειρουργείων.

Στην συγκεκριμένη επέμβαση, σύμφωνα με δημοσίευμα Νέων της Λέσβου το πρόβλημα εντοπιζόταν στην αιμάτωση του εγκεφάλου 60χρονου ασθενούς η οποία ήταν ελλιπής και εφαρμόστηκε η μέθοδος μπαϊπάς εγκεφάλου.

Ικανοποιημένος και ο ίδιος για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών του ο νευροχειρουργός του Βοστάνειου σχολίασε ότι «χωρίς να παλέψει ο καθένας από μας προσωπικά, δεν πρόκειται να προκόψει ο τόπος τούτος».