27η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αμαρουσίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, "χάρη στους εθελοντές αιμοδότες μας συνεχίζουμε σταθερά να προσφέρουμε το αγαθό της ζωής στους συνανθρώπους μας. Καλούμε και άλλους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος".

Με 143 μονάδες αίματος ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος στην 27η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου. Περισσότεροι από 170 εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, για να προσφέρουν το αγαθό της ζωής στους συνανθρώπους τους, ενώ είναι πολλοί ακόμα εκείνοι οι συμπολίτες μας που δυνητικά μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να ενισχύσουν περαιτέρω την προσπάθεια αυτή σε επόμενες αιμοδοσίες.

Κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στο προσωπικό του Οργανισμού και στην ομάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, βρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όλους που σταθερά στηρίζουν τις εθελοντικές αιμοδοσίες και ειδικά τους εθελοντές ζωής για την ανεκτίμητη προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο.

«Χάρη στη δική σας συμμετοχή και ανιδιοτελή προσφορά η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών μας που χρειάζονται αίμα. Σας ευχαριστούμε που με το παράδειγμά σας η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο βρίσκουν ως έννοιες το πραγματικό τους περιεχόμενο.

Αυξημένες ανάγκες

Οι ανάγκες σε αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες για αυτό και προτροπή και επιθυμία μας είναι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να συμβάλλουν δίνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο τους ώστε η ελπίδα να διατηρείται ζωντανή για όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που είτε οι ίδιοι είτε τα αγαπημένα τους πρόσωπα βρίσκονται άμεσα στην ανάγκη μετάγγισης αίματος».

Κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας τηρήθηκε ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος και οι υγειονομικοί κανονισμοί από το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, υπό την επίβλεψη της πρόεδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) Ελένης Λέκκα.

Κάθε εθελοντής αιμοδότης μπορεί να εφοδιαστεί με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας που του διασφαλίζει, σε περίπτωση ανάγκης, μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Το «παρών» στην 27η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, και Επαμεινώνδας Γαρδέλης, η Αντιπρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Κατερίνα Ιωάννου, και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος.