1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση”

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
συμπόσιο
To 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: “Νέοι Ορίζοντες στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση” πραγματοποιείται στις 13 & 14 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Συμπόσιο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής “Conception of Life”.

 

Το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής φιλοξενεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικό αριθμό κορυφαίων επιστημόνων μεταξύ των οποίων ο διεθνούς φήμης καθηγητής και ερευνητής, Δρ Dominique de Ziegler, από τη Γαλλία, η Δρ Sunkara Sesh, με εξειδίκευση στην αναπαραγωγική ιατρική και χειρουργική, από την Αγγλία, ο Δρ Carlos Alviggi, από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης με εξειδίκευση στη παθοφυσιολογία της ανθρώπινης αναπαραγωγής, ο πρωτοπόρος στις πιο σύγχρονες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Ηuman Fatemi, MD, Phd, Medical Director IVI Middle East Fertility Clinic και η Gloria Calderon, από την Ισπανία, επιστήμονας με περισσότερα από 29 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν με ομιλίες τους o Δρ Αριστείδης Αντσακλής Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και ο διακεκριμένος καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Νανόπουλος.

>>>Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το Επιστημονικό Πρόγραμμα (PDF Αρχείο)<<<

Κύριο αντικείμενο του Συμποσίου θα αποτελέσουν οι τελευταίες εξελίξεις της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και των μεθόδων αυτής. Οι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και έμπειρα στελέχη Μονάδων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, θα συζητήσουν για το πώς η πρόοδος της βιοτεχνολογίας συμβάλει στην ανάπτυξη νέων μεθόδων και τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής βελτιώνοντας τα ποσοστά γεννήσεων υγιών παιδιών και θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα επιτεύγματα ερευνητικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συμποσίου, κ. Θέμης Μαντζαβίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΜαιευτικήςmΓυναικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά: «Το υψηλό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει η χώρα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και εφαρμογή των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και καινοτόμων θεραπειών τοποθετούν την Ελλάδα στο προσκήνιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στον παγκόσμιο χάρτη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που διοργανώνουμε στη χώρα μας αυτό το συνέδριο, το οποίο φέρνει κοντά κορυφαίους επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο σε μια ευρεία συζήτηση γύρω από την υπογονιμότητα και τους πιο σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισής της».

Oι εργασίες του συνεδρίου θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένα θέματα υπογονιμότητας, όπως:

  • Διέγερση ωοθηκών
  • Σύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο
  • Παρένθετη μητρότητα
  • Εξατομικευμένη φαρμακευτική πρόκληση ωορρηξίας
  • PCOS νέες προοπτικές
  • Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Παρελθόν – Παρόν & Μέλλον
  • Ενδομητρίωση και Υπογονιμότητα
  • Spindle transfer: Από την έρευνα στη γένεση του 1ου παιδιού
  • Πτωχή Ωοθηκική Ανταπόκριση
  • Εξατομικευμένες θεραπείες IVF
  • Κατάψυξη όλων των εμβρύων (freeze all)
  • Υποστήριξη ωχρινικής φάσης και αποτυχίες Εμφύτευσης των Εμβρύων
  • Διατήρηση Γονιμότητας

Επίσημη γλώσσα του Συμποσίου είναι η Ελληνική. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από/προς Αγγλικά. Η εγγραφή στο Συμπόσιο είναι δωρεάν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://ivfsymposium.gr και στο 210–36.34.690, email: info@era.gr

συμπόσιο