10ο Συνέδριο Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι κορυφαίοι επεμβατικοί καρδιολόγοι της Ελλάδας θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας (10th Congress of Innovations in Interventional Cardiology and Electrophysiology), που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και θα διεξαχθεί στις 14 - 16 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Electra Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη επιτυχία των εννέα προηγούμενων συνεδρίων εγγυάται ότι και το 10ο Συνέδριο
θα έχει ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση από όλους τους Έλληνες και ξένους Καρδιολόγους, και θα στεφθεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.

Φέτος το συνέδριο έχει και επετειακό χαρακτήρα καθώς κλείνει τα 10 χρόνια επιστημονικής έρευνας και συμβολής στην εκπαίδευση των καρδιολόγων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται από την επιστημονική κοινότητα και από το κοινό η Τελετή Έναρξης στην οποία προσκεκλημένος είναι ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και προέδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο καθηγητής κ. Στεφανάδης θα πλαισιώσει την τελετή με την εναρκτήρια ομιλία «To παρόν και το μέλλον της επεμβατικής καρδιολογίας».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην Επεμβατική Καρδιολογία και Ηλεκτροφυσιολογία από διακεκριμένους ομιλητές και η χρησιμότητά τους στην καθημερινή κλινική πράξη, ώστε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο και στους μη επεμβατικούς καρδιολόγους. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν θα αφορούν όλο το φάσμα της επεμβατικής καρδιολογίας και ηλεκτροφυσιολογίας.

Σημαντική είναι φέτος η συμμετοχή του Καθηγητή Alec Vahanian, Διευθυντή του
Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Bichat στο Παρίσι. Για τέταρτη φορά επίσης, θα υπάρχει παρουσίαση μαγνητοσκοπημένων επεμβατικών πράξεων (TAVI, Mitraclip, ολικές αποφράξεις στεφανιαίων αρτηριών κλπ) με σύγχρονο σχολιασμό από ειδικούς επεμβατικούς καρδιολόγους.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί για πρώτη χρονιά το 1ο Πανελλήνιο Νοσηλευτικό Συνέδριο Νοσηλευτών – Χειριστών Επεμβατικής Καρδιολογίας και Ηλεκτροφυσιολογίας.