Τι παθαίνουν οι άντρες, όταν οι γυναίκες τους βλέπουν να γευματίζουν…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
γεύμα
Λένε ότι μια γυναίκα “τρώει σαν πουλί” όταν την παρακολουθεί ένας άντρας να γευματίζει, επειδή δεν θέλει να δημιουργήσει “αρνητική εικόνα” στα μάτια του. Έρευνα από το πανεπιστήμιο Cornell στη Ν. Υόρκη έδειξε ότι για τους άντρες, μάλλον ισχύει το ακριβώς αντίθετο!

Σε μια ιδιότυπη έρευνα οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ένα τραπέζι που κάθεται τουλάχιστον μία γυναίκα μεταξύ ανδρών που γευματίζουν, εκείνοι καταναλώνουν 93% περισσότερο φαγητό σε σύγκριση με εκείνους που γευματίζουν χωρίς την παρουσία γυναίκας στο τραπέζι.

Οι άντρες δηλαδή έχουν την τάση να καταναλώνουν σχεδόν την διπλάσια ποσότητα τροφής, όταν τους παρακολουθεί μια γυναίκα να γευματίζουν. Και αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το είδος της τροφής, αφού το ποσοστό του 93% καταγράφηκε για ένα γεύμα με πίτσα, αλλά ένα ποσοστό της τάξης του 86% επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα της έρευνας, αφού καταγράφηκε και στην κατανάλωση σαλάτας ή άλλων, πιο υγιεινών επιλογών.

Αλλά και οι γυναίκες από την πλευρά τους, διαπιστώθηκε ότι καταναλώνουν περισσότερη σαλάτα (δηλαδή “υγιεινές” τροφές στο τραπέζι) και λιγότερη πίτσα (δηλαδή πιο λιπαρές επιλογές στο τραπέζι) όταν γευματίζουν μαζί με άλλες γυναίκες, σε σύγκριση με όταν γευματίζουν με άντρες. Μπορεί απέναντι σε έναν άντρα να τρώνε λιγότερο από ό,τι αν ήταν μόνες τους, αλλά απέναντι σε άλλες γυναίκες τρώνε πιο υγιεινά από ό,τι αν ήταν με έναν άντρα στο τραπέζι.

http://www.reuters.com