Συστατικά της φύσης που ξεχωρίζουν!

  • Iatropedia
Η φύση είναι ένας μεγάλος προμηθευτής φυσικών ουσιών τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τον άνθρωπο σε μια φυσική ευεξία, προσφέροντας του, με τον πιο φυσικό τρόπο, την ενέργεια που έχει ανάγκη για τις καθημερινές του δραστηριότητες. Πέραν όμως τούτου η φύση προσφέρει όλα τα βότανά της ώστε να ωφελήσει και σε άλλους τομείς της ζωής του ανθρώπου.

Το Μαγευτικό Σκόρδο

Ένα από τα πιο γνωστά συστατικά της φύσης που έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια εξαιτίας των οφειλών που μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι το Σκόρδο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον άνθρωπο σε μια πλειάδα καταστάσεων που αφορούν τον οργανισμό και την εύρυθμη λειτουργία του, καθώς μπορεί να ληφθεί είτε ως ένα άρτυμα είτε ως συμπλήρωμα διατροφής, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο το έντονο άρωμα που αναβλύζει.

Το σκόρδο είναι εγγενείς στη Κεντρική Ασία και έχει από καιρό καλλιεργηθεί και στη περιοχή της Μεσογείου, ενώ είναι συχνό και στη Ασία, την Αφρική και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Το Σκόρδο είναι ένα συστατικό που έχει συνδεθεί με καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το κυκλοφοριακό σύστημα, όπως είναι η υψηλή χοληστερόλη, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η αθηροσκλήρωση, η συσσώρευση δηλαδή της πλάκας στις αρτηρίες, την οποία μπορεί να αποτρέψει από το να εμφανιστεί ενώ σε περίπτωση που ήδη υπάρχει μπορεί να οδηγήσει σε μια σταδιακή μείωσή της.

Παράλληλα, μια από τις πιο κοινές συνθήκες στις οποίες κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Σκόρδο είναι σε καταστάσεις κρυώματος, ερευνητές ισχυρίζονται ότι το Σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση σοβαρότατων λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού με προβλήματα όπως είναι ο βήχας και το κρυολόγημα, αφού έχει την δυνατότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σε καταστάσεις που σχετίζονται με την χοληστερόλη το Σκόρδο μπορεί να επιδράσει σε όλες τις μορφές χοληστερόλης, καθώς η λήψη του μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση της ‘’κακής’’ χοληστερόλης με μια παράλληλη αύξηση της ‘’καλής’’ χοληστερόλης και ταυτόχρονη επίδραση και μείωση των επιπέδων των τριγλυκεριδίων του αίματος.

Τα οφέλη που λαμβάνονται είναι εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης σε αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει στην σύνθεσή του. Το βασικό συστατικό που υπάρχει στο Σκόρδο και το κάνει να είναι διαφορετικό από πολλά άλλα βότανα είναι η αλλισίνη, ένα συστατικό στο οποίο έχουν αποδοθεί οι αντιμικροβιακές, αντιθρομβωτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του.

Το Άγνωστο Γαϊδουράγκαθο

Ένα άλλο συστατικό το οποίο μας προσφέρει η φύση και η δράση του δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή, αλλά είναι παρα πολύ σημαντική, είναι το Γαϊδουράγκαθο, ένα φυτό το οποίο μπορεί να προσφέρει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα κατά την λήψη του.

Το Γαϊδουράγκαθο γνωστό και με την ονομασία Σίλυβον διαθέτει και μια σειρά άλλων ονομάτων τα οποία σχετίζονται με την θρησκεία, είναι ένα από τα σημαντικότερα βότανα που μπορεί κανείς να βρει, ενώ στη Γερμανία είναι ένα προστατευόμενο φυτό.

Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι οι σπόροι από τα άνθη του, που μαζεύονται προς το τέλος του καλοκαιριού όταν ξεραθούν πλήρως ως βοτανοθεραπεία, ενώ έχουν σημειωθεί και πολλές μαγειρικές χρήσεις του φυτού.

Το εκχύλισμα από το φυτό παρουσιάζει σημαντική αντιοξειδωτική δράση, ενώ παράλληλα αυξάνει την πρωτεϊνοσύνθεση των ηπατικών κυττάρων.

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε η μείωση της χοληστερόλης που προκαλεί, η καρδιοπροστατευτική και η νευροπροστατευτική του δράση πέραν από την γνωστή σε όλους προστασία που μπορεί να προσφέρει στο ήπαρ καθώς διαθέτει ηπατοπροστατευτική δράση η οποία παρουσιάζεται απέναντι σε πλήθος τοξινών.

Μειώνοντας τα επίπεδα της LDL ‘’κακής’’ χοληστερόλης, το Γαϊδουράγκαθο έχεις ως επακόλουθο την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, προσφέροντας μεγαλύτερη προστασία. Βοηθά και στην μείωση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος σε άτομα που μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα.

Η βασική όμως λήψη του γίνεται για τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην καλή λειτουργία του ήπατος. Το Γαϊδουράγκαθο μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ να λειτουργήσει καλύτερα με την τόνωση και την αναγέννηση νέων κυττάρων, καθώς περιέχει ορισμένα φλαβονοειδή, που φέρεται να έχουν αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Αυτά τα δύο ξεχωριστά φυτά της φύσης προσφέρονται και σε μορφή συμπληρώματος κάνοντας την λήψη τους ευκολότερη.Το άοσμοΣκόρδο Eubias™ και το γαϊδουράγκαθο Eubias™ της Superfoods™ είναι δυο προϊόντα, ταοποία προσφέροντας όλες τις ιδιότητες των συστατικών τους, μπορούν να οδηγήσουν τον οργανισμό να λειτουργεί με πιο εύρυθμο τρόπο.

*Όλα τα προϊόντα Superfoods™ μπορεί κανείς να τα βρει στα φαρμακεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής, και γιατί υπερέχουν αυτά που η μορφή τους είναι σε σπρέι για το στόμα;

Ποια είναι η λειτουργία του Πράσινου Καφέ στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Υπερτροφές….. μια πηγή ευεξίας και ενέργειας

Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!