Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: Τι να τρώτε

  • Iatropedia
Διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής βοηθά στη διαχείριση των συμπτωμάτων καθώς και την γενική υγεία του ασθενούς.

Μεσογειακή Διατροφή

Η Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει την κατανάλωση πολλών φρούτων, λαχανικών και δημητριακά ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτά τα συστατικά είναι πολύ ευεργετικά για τους ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά οξέα που περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ωφελούν στην ακαμψία των αρθρώσεων και του πόνου λόγω αρθρίτιδας. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βρεθούν στο σολομό, στη ρέγκα και στον τόνο. Δεύτερον, αυτό το είδος των θρεπτικών συστατικών μπορεί να βρεθεί στο λιναρόσπορο και στα καρύδια.

Αντιοξειδωτικά

Ένα άλλο υπερ όπλο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα δίαιτα είναι τα αντιοξειδωτικά τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν από τον πόνο. Καλά παραδείγματα αντιοξειδωτικών είναι οι βιταμίνες όπως Α, C και Ε, σελήνιο, φρούτα, ξηροί καρποί, πράσινο τσάι, καθώς και φρέσκα λαχανικά.

Τα φλαβονοειδή

Τα φλαβονοειδή πρέπει να περιλαμβάνονται ως μέρος μιας δίαιτας για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα αφού μειώνουν τη φλεγμονή και τον πόνο που προκαλεί η ρευματοειδή αρθρίτιδα. Μόνο τα φυτά μπορούν να παράγουν φυσικά φλαβονοειδή. Ως εκ τούτου, καλό είναι οι πάσχοντες να καταναλώνουν τρόφιμα όπως τα μούρα, τα σταφύλια, και το μπρόκολο.

πηγή:http://www.newhealthguide.org