Λευχαιμία: Τα αβοκάντο γίνονται το νέο “όπλο” κατά της νόσου

  • Iatropedia
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Waterloo στο Οντάριο του Καναδά, μία χημική ένωση που βρίσκεται στο αβοκάντο θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της οξείας μυελοειδούς λευχαιμίας.

Η οξεία μυελοειδής λευχαιμία είναι ένας καρκίνος που ξεκινά στον μυελό των οστών, όπου τα βλαστικά κύτταρα του αίματος (ανώριμα κύτταρα) μετατρέπονται σε ώριμα κύτταρα του αίματος. Στην λευχαιμία, τα βλαστικά κύτταρα του αίματος στο μυελό των οστών γίνονται ανώμαλοι μυελοβλάστες (μια μορφή λευκών αιμοσφαιρίων), ερυθρά αιμοσφαίρια ή αιμοπετάλια.

Χρησιμοποιώντας μια αναλυτική μέθοδο της επίδρασης της ουσίας “avocatin-Β” στα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα λευχαιμίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη χημική ένωση στοχεύει επιλεκτικά και καταστρέφει αυτά τα βλαβερά βλαστοκύτταρα, αφήνοντας τα υγιή κύτταρα του αίματος άθικτα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Paul Spagnulo, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όχι μόνο η avocatin-Β εξαλείφει την μυελοειδή λευχαιμία στην πηγή της, αλλά με την σωστή χρήση την κάνει και λιγότερο τοξική για το σώμα”.

http://www.medicalnewstoday.com/