Διαβήτης: Τι πρέπει να τρώτε;

  • Iatropedia
Ο διαβήτης παρουσιάζει κατακόρυφη αύξηση αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη νοσούν από αυτή την πάθηση.

Νέες μελέτες επισημαίνουν ότι ο έλεγχος του διαβήτη δεν σημαίνει περιορισμό και στέρηση αφού είναι σημαντικό να διατηρηθεί μια υγιεινή διατροφή.

 

Δείτε τι πρέπει να τρώτε

 

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες

 

Οι φυτικές ίνες μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι: τα φρούτα,οι ξηροί καρποί, τα όσπρια,τα λαχανικά και το αλεύρι ολικής αλέσεως.

 

Υγιή λίπη

 

Μερικά λίπη βλάπτουν τους διαβητικούς αλλά όσα περιέχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη είναι υγιής και μπορεί να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερίνης.

Υγιή λίπη έχουν οι ελιές, το αβοκάντο, τα καρύδια και τα έλαια τους.

 

Ωμέγα τρία καλά λιπαρά

 

Τα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ο τόνος, και οι σαρδέλες. περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα και να προστατεύουν την καρδιά.

 

Μη αμυλούχα λαχανικά

 

Τα μη αμυλούχα λαχανικά δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Μη αμυλούχα λαχανικά είναι: τα σπαράγγια, μπρόκολο, σέλινο, πιπεριές, αγκινάρες.

 

Γαλακτοκομικά χωρίς λιπαρά

 

Άπαχο γάλα και το γιαούρτι είναι χαμηλά σε λιπαρά και ζάχαρη, ως εκ τούτου, δεν θα προκαλέσει μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ασβέστιο που είναι τόσο απαραίτητη για ένα υγιές σώμα και τα οστά.

 

http://www.newhealthguide.org

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ρυθμίστε τον διαβήτη με διατροφή: Νέες οδηγίες